Nieuwsarchief 2022

Hieronder lees je onze nieuwsberichten uit het jaar 2022.

Netwerkdag Continu Verbeteren.

29 november 2022

Ruim zeventig kwaliteitsadviseurs uit heel Nederland lieten zich inspireren tijdens onze Netwerkdag Continu verbeteren: ‘Hoe bereid ik me (niet) voor op het assessment?. Wij kijken terug op een hele positieve en inspirerende dag.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

ISQua Conferentie en Board.

20 oktober 2022

Wij willen vooroplopen in kennisontwikkeling op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Daarom zijn wij aangesloten bij internationaal kennisinstituten zoals ISQua. Wij spraken tijdens de internationale conferentie in Brisbane en Ellen Joan werd herkozen als director van de ISQua Board.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Terugblik webinar geriatrisch eisenkader.

19 oktober 2022

Een inspirerende sessie over de door ons ontwikkelde interne toetsings- en opvolgtool om het nieuwe geriatrisch eisenkader van de Zorginspectie Vlaanderen te integreren in je eigen kwaliteitsbeleid.

Lees meer

Jaarbericht 2021.

14 oktober 2022

In 2021 was gelukkig weer veel meer mogelijk dan het jaar ervoor. Maar het was ook een jaar waarin de aanhoudende pandemie het dagelijks leven nog beheerste. De veerkracht van alle zorgprofessionals werd als een ware duursport op de proef gesteld. Het jaarbericht laat zien dat wij doorbouwen op het fundament wie wij zijn en voor wie wij zijn. 

Jaarbericht 2021
Klik om afbeelding te downloaden

ISQua accreditatie verlengd.

21 september 2022

“Qualicor Europe is wereldwijd trendsettend met haar Continu Verbeterprogramma en haar waarderende wijze van auditen”, aldus ISQUA EEA. Trots op dit mooie compliment en dat onze ISQua accreditatie weer is verlengd. ISQua EEA is wereldwijd dé gold standard voor accreditatie in de gezondheidszorg.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Terugblik Auditorendag.

8 september 2022

Wij kijken met veel plezier terug op de Auditorendag 2022! Wat fijn dat wij elkaar live konden ontmoeten. Naast dat wij onze auditoren hebben kunnen bijpraten over alle ontwikkelingen, zijn ze geïnspireerd door het aansprekende verhaal van Wouter Hart. 

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Implementatie kwaliteitssysteem Woonzorggroep GVO.

2 september 2022

De komende jaren wil Woonzorggroep GVO de integrale kwaliteitswerking professionaliseren en zo het leven en wonen van de bewoners én het werken van/voor de medewerkers verbeteren.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Afscheid CKV-leden.

29 juni 2022

Afgelopen week namen wij feestelijk afscheid van Hans Fiolet en Walter Vandeneede als leden van ons College Kwaliteitsverklaringen (CKV). Beide heren waren lange tijd als auditor en CKV-lid aan ons verbonden. Wij bedanken hen voor hun jarenlange inzet.

 

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Pensionering Geert Teerling.

28 juni 2022

Na ruim dertien jaar nemen wij afscheid van Geert Teerling, hij gaat met welverdiend pensioen. Als senior adviseur begeleidde hij onze aangesloten zorgorganisaties in het noorden van Nederland. Wij bedanken Geert voor alle mooie jaren en gunnen hem veel genietmomenten.

Lees meer

KARUS: samen kijken wat er nu is.

27 juni 2022

Lees het interview over hoe wij met KARUS zijn gestart om in een nieuwe gefusioneerde organisatie een gezamenlijke basis neer te leggen voor een cultuur die gericht is op duurzame kwaliteitsverbetering.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Accreditatie door ISQua.

21 juni 2022

Deze week zitten wij aan de ‘andere kant van de tafel’. Een auditteam van de ISQua EEA is op bezoek om te bekijken of wij voldoen aan de internationale standaarden voor onafhankelijke accreditatieorganisaties.

ISQua audit
Klik om afbeelding te downloaden

In gesprek met Familieplatform over persoonsgerichte zorg.

25 april 2022

Uit onderzoek blijkt dat actieve betrokkenheid van patiënten/cliënten en hun familie leidt tot betere zorgverlening en -beleving, én uitkomsten van zorg. Hoe dit je dit in de dagelijkse praktijk? Hierover spraken wij met Kim Steeman, directeur van Familieplatform.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Henk Gerla versterkt Raad van Toezicht.

11 april 2022

Met ingang van 1 april 2022 is Henk Gerla (1964) toegetreden tot onze RvT. Hij neemt ruime ervaring binnen de thema’s financiën en ICT mee. Zijn brede bestuurlijke ervaring is van grote meerwaarde voor onze strategische ambities.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

AZ Turnhout staat voor kwaliteitsvolle zorg.

14 maart 2022

Tijdens een kwaliteitsaudit toonde AZ Turnhout aan dat kwaliteit duurzaam is verankerd in hun dagelijkse praktijk, ook tijdens een crisis. Hun essentie: continue aandacht voor kwaliteitsvolle zorg als teamprestatie van alle medewerkers, samen met de patiënt.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Kwaliteit in Bedrijf.

20 januari 2022

Kwaliteit in Bedrijf ging in gesprek met Joke Boonstra, bestuurder Erasmus MC, Peter Bocxe, kwaliteitsadviseur OLVG en onze Ellen Joan van Vliet over onze nieuwe koers. Deze nieuwe koers richt zich vooral op het leervermogen en de verbeterkracht van mensen.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden