Zelfstandige klinieken

Wij begrijpen dat iedere sector, organisatie en afdeling anders is. Daarom maken wij continu de vertaalslag naar de specifieke context van jouw organisatie. Zelfstandige klinieken zijn gericht op kwaliteit, snelle service en klantervaring. Hiervoor is een specifiek assessment beschikbaar. Deze dekt het hele spectrum van kwaliteit van veiligheid. Binnen dat assessment is er een extra focus op participatie van patiënten mogelijk. Ook kunnen meerdere locaties binnen één kliniek gefaseerd worden getoetst.

Patiënt centraal.

Ons uitgangspunt is dat kwaliteit van zorg voor je patiënten centraal staat. Wat zijn hun wensen en voorkeuren? Voelen zij zich goed bejegend, gehoord, begrepen, behandeld en begeleid? Dat is kijken vanuit de leefwereld en niet vanuit de systeemwereld. Wij staan voor kwaliteit (Quali) met het hart (cor) in de zorg.

Klik om afbeelding te downloaden

Ons aanbod op maat.

Wij werken met het persoonsgerichte Qmentum Global normenkader: de professional in de lead als partner van de patiënt. Onze programma's kennen een stapsgewijze opbouw en specifieke kwaliteits- en veiligheidsthema’s voor je organisatie. Wij bieden overzicht met oog voor details, zodat je weet waar je jouw kwaliteitszorg kan versterken. Vanuit de bedoeling en vanuit de praktijk.

Wij bieden je een aanbod dat bij je past. Of je nu start met het inrichten van kwaliteitsmanagement binnen jouw zorgorganisatie, wilt verder bouwen op een al bestaand fundament of overstapt vanuit een andere kwaliteitsmodel. Geen ‘one size fits all’ benadering, maar maatwerk mét behoud van de waardevastheid van een onafhankelijke externe toetsing. 

  • Onze certificeringsprogramma’s bieden de mogelijkheid om te beginnen met kwaliteitszorg. Stap voor stap richten wij samen je kwaliteitsmanagement in en bouw je een stevig fundament op.
  • Investeren in bouwen, borgen en blijvend verbeteren van integrale kwaliteitszorg via onze accreditatieprogramma’s.

Wij geloven dat iedere zorgorganisatie een stap verder kan komen in de eigen kwaliteitszorg. Doordat deze stappen haalbaar en motiverend zijn; niet te groot, niet te klein.

Meer over onze programma's
Onze focus is kijken wat goed gaat en wat beter kan

Onze focus is kijken wat goed gaat en wat beter kan

Wij vergroten concrete kwaliteitskennis bij zorgprofessionals

Wij vergroten concrete kwaliteitskennis bij zorgprofessionals

Wij werken op basis van meer vertrouwen en minder documentatie

Wij werken op basis van meer vertrouwen en minder documentatie

Waarderend auditen.

Waarderend auditen is een basishouding. Een manier van luisteren, kijken en doen die uitgaat van de kracht van positieve psychologie. Vanuit een positieve dialoog en de motivatie die zorgprofessionals hebben om de best mogelijke zorg te verlenen, creëren onze peer auditoren een veilige en stimulerende omgeving. Een omgeving van waaruit zij met zorgprofessionals en patiënten spreken over wat er goed gaat en waar je nog kan verbeteren.

Klik om afbeelding te downloaden

Onze begeleiding.

Eén van onze senior adviseurs is je vaste aanspreekpunt. Hij of zij heeft ruime ervaring binnen de sector en weet wat voor de kwaliteitszorg van je organisatie belangrijk is. Jullie gaan samen aan de slag met het plan hoe je kwaliteitsmanagement vormgeeft, continu verbeteren inbedt in je organisatie en je voorbereidt op het assessment.

Ons team
Klik om afbeelding te downloaden

Peer review.

Externe toetsing van de zorg vraagt om kennis van de zorg. Onze externe toetsen baseren wij daarom volledig op peer review. Jouw organisatie krijgt bezoek van auditoren die zelf werkzaam zijn in de sector. Zij kennen de lokale zorgcontext en dus jouw uitdagingen, want zij staan er zelf ook voor. Vanuit een positieve dialoog gaan zij het gesprek aan; waar is een zorgprofessional trots op en waar ziet hij/zij verbeterkansen? Zo wordt een veilige en stimulerende omgeving gecreëerd.

Lees meer

ZKN-keurmerk.

Klinieken die aangesloten zijn bij de vereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) behalen het ZKN-keurmerk en worden daar jaarlijks op getoetst door een onafhankelijke toetsingsinstantie. Wij zijn door ZKN erkend om te toetsen voor het ZKN-keurmerk.

Lees meer over deze toetsing
Klik om afbeelding te downloaden

Meer weten.

Wil jij ook werken aan duurzame kwaliteitszorg? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.