Ziekenhuiszorg

Wij begrijpen dat iedere sector, organisatie en afdeling anders is. Daarom maken wij continu de vertaalslag naar de specifieke context van jouw organisatie. Ziekenhuizen zijn complexe zorgorganisaties. Het is essentieel dat kwaliteit en veiligheid over de hele breedte goed wordt georganiseerd. Ons Qmentum Global programma is modulair. En daardoor geschikt voor ieder ziekenhuis, ongeacht omvang en specialisatie.

Patiënt centraal.

Ons uitgangspunt is dat kwaliteit van zorg van jouw patiënten centraal staat. Wat zijn hun wensen en voorkeuren? Hoe beleven zij hun woon- een leefomgeving? Hoe voelt de bewoner en zijn naasten de eigen regie? En hoe krijgt de stem van de bewoner en zijn naasten beleidsmatig een plaats? Dat is kijken vanuit de leefwereld en niet vanuit de systeemwereld. Wij staan voor kwaliteit (Quali) met het hart (cor) in de zorg.

Klik om afbeelding te downloaden

Ons aanbod op maat.

Wij werken met het persoonsgerichte Qmentum Global normenkader: de professional in de lead als partner van de patiënt. Onze programma's kennen een stapsgewijze opbouw en specifieke kwaliteits- en veiligheidsthema’s voor de ziekenhuiszorg. Wij bieden overzicht met oog voor details, zodat je weet waar je jouw kwaliteitszorg kan versterken. Vanuit de bedoeling en vanuit de praktijk.

Wij bieden je een aanbod dat bij je past. Of je nu start met het inrichten van kwaliteitsmanagement binnen jouw zorgorganisatie, wilt verder bouwen op een al bestaand fundament of overstapt vanuit een andere kwaliteitsmodel. Geen ‘one size fits all’ benadering, maar maatwerk mét behoud van de waardevastheid van een onafhankelijke externe toetsing. 

  • Onze certificeringsprogramma’s bieden de mogelijkheid om te beginnen met kwaliteitszorg. Stap voor stap richten wij samen je kwaliteitsmanagement in en bouw je een stevig fundament op.
  • Investeren in bouwen, borgen en blijvend verbeteren van integrale kwaliteitszorg via onze accreditatieprogramma’s.

Wij geloven dat iedere ziekenhuisorganisatie een stap verder kan komen in de eigen kwaliteitszorg. Doordat deze stappen haalbaar en motiverend zijn; niet te groot, niet te klein.

Meer over onze programma's

Waarderend auditen.

Waarderend auditen is een basishouding. Een manier van luisteren, kijken en doen die uitgaat van de kracht van positieve psychologie. Vanuit een positieve dialoog en de motivatie die zorgprofessionals hebben om de best mogelijke zorg te verlenen, creëren onze peer auditoren een veilige en stimulerende omgeving. Een omgeving van waaruit zij met zorgprofessionals en cliënten spreken over wat er goed gaat en waar je nog kan verbeteren.

Klik om afbeelding te downloaden
Onze focus is kijken wat goed gaat en wat beter kan

Onze focus is kijken wat goed gaat en wat beter kan

Wij vergroten concrete kwaliteitskennis bij zorgmedewerkers

Wij vergroten concrete kwaliteitskennis bij zorgmedewerkers

Wij werken op basis van meer vertrouwen en minder documentatie

Wij werken op basis van meer vertrouwen en minder documentatie

Onze begeleiding.

Eén van onze senior adviseurs is jouw vaste aanspreekpunt. Hij of zij heeft ruime ervaring binnen de ziekenhuiszorg en weet wat voor de kwaliteitszorg van jouw organisatie belangrijk is. Jullie gaan samen aan de slag met het plan hoe je het kwaliteitsmanagement vormgeeft, het continu verbeteren inbedt in je organisatie en het voorbereiden op jouw assessment. Uitgangspunt daarbij is om kwaliteit in de lijn te beleggen, ondersteund door een kwaliteitsteam. Door met alle collega’s samen te werken aan kwaliteit en veiligheid in de dagelijkse praktijk, stimuleer je de verbetercultuur.

Peer review.

Externe toetsing van de zorg vraagt om kennis van de zorg. Onze externe toetsen baseren wij daarom volledig op peer review. Jouw organisatie krijgt bezoek van auditoren die zelf werkzaam zijn in de ziekenhuiszorg. Zij kennen de lokale zorgcontext en dus jouw uitdagingen, want zij staan er zelf ook voor. Vanuit een positieve dialoog gaan zij het gesprek aan; waar is een zorgprofessional trots op en waar ziet hij/zij verbeterkansen? Zo wordt een veilige en stimulerende omgeving gecreëerd.

Lees meer

Meer weten.

Wil jij ook werken aan duurzame kwaliteitszorg? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.