Nieuws van Qualicor Europe

Bij Qualicor Europe zijn wij altijd op zoek naar manieren om je te inspireren verbeteren te verbeteren. Lees hier de actuele ontwikkelingen rond kwaliteit en veiligheid. We houden je graag op de hoogte van wat er in onze organisatie gebeurt.

Webinar 'In co-creatie bouwen aan je eigen kwaliteitshuis'.

21 juni 2021

Hoe krijg je jouw zorgcollega’s enthousiast voor systematisch werken aan steeds betere kwaliteit? Hoe ga je samen borgen, verbeteren en toetsen om je eigen kwaliteitsdoelen te halen? Meld je aan voor de webinar.

Lees meer

AZ Voorkempen en Qualicor Europe over accreditatie en omdenken.

8 juni 2021

AZ Voorkempen heeft samen met Qualicor Europe de normen ‘omgedacht’ om zorgprofessionals te inspireren en handvatten te geven wat kwaliteit is en hoe je hieraan werkt. Het ziekenhuis gebruikt zo het accreditatiesysteem om zijn eigen kwaliteitsambities te realiseren in plaats van om te voldoen aan externe normen.

Persbericht

Internationaal assessmentprogramma patiëntgerichtheid.

6 april 2021

Qualicor Europe en AZ Nikolaas/AZ Lokeren gaan samen een innovatief assessmentprogramma voor patiëntgerichtheid ontwikkelen. AZ Nikolaas/AZ Lokeren wil het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van België worden. Samen met Qualicor Europe gaat zij deze ambitie uitwerken in een internationale patient-centred care recognition.

Persbericht

Artikel 'accreditatie van de toekomst'.

24 februari 2021

Een interessant artikel in De Specialist: onze CEO Ellen Joan van Vliet en twee deskundigen vertellen over de accreditatie van de toekomst en hoe onze nieuwe koers hierop inspeelt.

Lees artikel

Kristof Eeckloo versterkt Raad van Toezicht.

1 januari 2021

Met ingang van 1 januari 2021 is professor dr. Kristof Eeckloo toegetreden tot onze Raad van Toezicht. Met de komst van Kristof Eeckloo verdiept Qualicor Europe haar kennis van het Belgische zorglandschap.

Persbericht

Toetsing niet-dringend liggend ziekenvervoer Vlaanderen.

1 januari 2021

Qualicor Europe is erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid als gemachtigde controle-organisatie. Dat betekent dat Vlaamse aanbieders van niet-dringend liggend ziekenvervoer vanaf januari 2021 assessments door ons kunnen laten uitvoeren om te toetsen of zij voldoen aan de kwaliteitseisen om een vergunning te verkrijgen. Zo worden we samen beter!

Neem voor meer informatie contact op met senior advisor Dimitri Dewaele door een email te sturen naar dewaele@qualicor.eu.

Kwaliteit met het Hart in de Zorg.

4 november 2020

Kwaliteit met het Hart in de Zorg, wat betekent dat nou precies? Onze CEO Dr. Ellen Joan van Vliet schreef er een blog over.

Lees blog

Erasmus MC laat verbeterkracht toetsen.

16 oktober 2020

Om de eigen verbeterkracht te vergroten, heeft het universitair medisch centrum zich ingezet voor een primeur. Als eerste zorginstelling in Nederland heeft het zich door Qualicor Europe in een pilotaudit laten toetsen op het vermogen om continu te verbeteren.

Lees meer

Wat je moet weten over COVID-19 en kwaliteit.

Kwaliteit en veiligheid zijn belangrijk. Dat maakt de huidige COVID-19 pandemie wel duidelijk. Qualicor Europe zet voor jou de belangrijkste informatie, richtlijnen en hulpmiddelen overzichtelijk op een rij.

Lees meer

NIAZ wordt Qualicor Europe.

1 oktober 2020

Wij willen verbeteren verbeteren. NIAZ wordt Qualicor Europe: ‘Auditeren is geen doel maar een middel’

Lees meer