Ons laatste nieuws

Bij Qualicor Europe zijn wij altijd op zoek naar manieren om je te inspireren verbeteren te verbeteren. Lees hier de actuele ontwikkelingen rond kwaliteit en veiligheid. Wij houden je graag op de hoogte van wat er in onze organisatie gebeurt.

Accreditatie door ISQua.

21 juni 2022

Deze week zitten wij aan de ‘andere kant van de tafel’. Een auditteam van de ISQua EEA is op bezoek om te bekijken of wij voldoen aan de internationale standaarden voor onafhankelijke accreditatieorganisaties.

ISQua audit

Henk Gerla versterkt Raad van Toezicht.

11 april 2022

Met ingang van 1 april 2022 is Henk Gerla (1964) toegetreden tot onze RvT. Hij neemt ruime ervaring binnen de thema’s financiën en ICT mee. Zijn brede bestuurlijke ervaring is van grote meerwaarde voor onze strategische ambities.

Lees meer

AZ Turnhout staat voor kwaliteitsvolle zorg.

14 maart 2022

Tijdens een kwaliteitsaudit toonde AZ Turnhout aan dat kwaliteit duurzaam is verankerd in hun dagelijkse praktijk, ook tijdens een crisis. Hun essentie: continue aandacht voor kwaliteitsvolle zorg als teamprestatie van alle medewerkers, samen met de patiënt.

Lees meer

Marc Geboers versterkt ons managementteam.

2 februari 2022

Met ingang van 1 april 2022 treedt dr. Marc Geboers (1961) toe tot ons managementteam als manager voor Vlaanderen. Hij neemt ruime ervaring binnen het Belgische zorglandschap mee vanuit zijn rol als arts en diverse directiefuncties.

Lees meer

Kwaliteit in Bedrijf.

20 januari 2022

Kwaliteit in Bedrijf ging in gesprek met Joke Boonstra, bestuurder Erasmus MC, Peter Bocxe, kwaliteitsadviseur OLVG en onze Ellen Joan van Vliet over onze nieuwe koers. Deze nieuwe koers richt zich vooral op het leervermogen en de verbeterkracht van mensen.

Lees meer

De lijn van onze toekomst.

28 december 2021

Afgelopen twee jaar hebben wij samen met onze partners en auditoren de lijnen van onze toekomst uitgelegd. In ons jaarbericht en strategisch beleidsplan nemen wij jullie graag mee in onze nieuwe koers, waarin mensen kunnen zorgen voor het verschil. Vandaag en morgen.

Publicaties

Innovatieve pilot kwaliteit netwerkzorg.

5 oktober 2021

Regionaal Oncologienetwerk West (RO West), IKNL en Qualicor Europe zijn een innovatieve pilot gestart waarin zij de kwaliteit van oncologische netwerkzorg rondom ovariumcarcinoom inzichtelijk willen maken met als vertrekpunt het zorgpad van de patiënt.

Lees meer

Centramed en Qualicor Europe werken samen aan patiëntveiligheid.

28 september 2021

Centramed en Qualicor Europe vinden het belangrijk om bij te dragen aan duurzame borging en verbetering van patiëntveiligheid. Om dit kracht bij te zetten, tekenden ze een samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer

Altrio Thuisverpleging start met externe toetsing.

2 september 2021

Altrio Thuisverpleging gaat starten met externe toetsing van hun kwaliteit en veiligheid van zorg op basis van het internationaal Qmentum Global kader.

Lees meer

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen maakt overstap.

31 augustus 2021

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen start met ons nieuwe continu verbeterprogramma dat bestaat uit drie sequential assessments direct op niveau diamant. 

Lees meer

Boswandeling: in gesprek met Ivo van Schaik.

20 juli 2021

Wij werken nauw samen met onze partners. En daarom blijven wij met hen in gesprek. Tijdens een boswandeling sprak Ellen Joan van Vliet met Ivo van Schaik van het Spaarne Gasthuis. Hij daagde Qualicor Europe uit om de audit anders te organiseren, zodat accreditatie waarde blijft toevoegen.

Werkatelier 'Bouwen aan je eigen kwaliteitshuis'.

Neem op dinsdag 28 september deel aan het werkatelier 'Bouwen aan je kwaliteitshuis'. Hoe gebruik je het accreditatiesysteem om zijn eigen kwaliteitsambities te realiseren in plaats van om te voldoen aan externe normen?

Werkatelier 'Bouwen aan je eigen kwaliteitshuis'

Accreditatie en omdenken.

8 juni 2021

AZ Voorkempen heeft samen met ons de normen ‘omgedacht’ om zorgprofessionals te inspireren en handvatten te geven wat kwaliteit is en hoe je hieraan werkt. Het ziekenhuis gebruikt zo het accreditatiesysteem om zijn eigen kwaliteitsambities te realiseren in plaats van om te voldoen aan externe normen.

Lees meer

Internationaal assessmentprogramma patiëntgerichtheid.

6 april 2021

Qualicor Europe en AZ Nikolaas/AZ Lokeren gaan samen een innovatief assessmentprogramma voor patiëntgerichtheid ontwikkelen. AZ Nikolaas/AZ Lokeren wil het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van België worden. Samen met Qualicor Europe gaat zij deze ambitie uitwerken in een internationale patient-centred care recognition.

Lees meer

Artikel 'accreditatie van de toekomst'.

24 februari 2021

Een interessant artikel in De Specialist: onze CEO Ellen Joan van Vliet en twee deskundigen vertellen over de accreditatie van de toekomst en hoe onze nieuwe koers hierop inspeelt.

Lees artikel

Kristof Eeckloo versterkt Raad van Toezicht.

1 januari 2021

Met ingang van 1 januari 2021 is professor dr. Kristof Eeckloo toegetreden tot onze Raad van Toezicht. Met de komst van Kristof Eeckloo verdiept Qualicor Europe haar kennis van het Belgische zorglandschap.

Lees meer

Toetsing niet-dringend liggend ziekenvervoer Vlaanderen.

1 januari 2021

Qualicor Europe is erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid als gemachtigde controle-organisatie. Dat betekent dat Vlaamse aanbieders van niet-dringend liggend ziekenvervoer vanaf januari 2021 assessments door ons kunnen laten uitvoeren om te toetsen of zij voldoen aan de kwaliteitseisen om een vergunning te verkrijgen. Zo worden we samen beter!

Neem voor meer informatie contact op met senior advisor Dimitri Dewaele door een email te sturen naar dewaele@qualicor.eu.

Boswandeling: in gesprek met Frank Vermassen.

15 november 2020

Prof. dr. Frank Vermassen, UZ Gent, en onze CEO dr. Ellen Joan van Vliet hebben een inspirerend gesprek. Over de zin van én in externe toetsing. Over een systeem dat de kwaliteit borgt en past bij de leefwereld van medewerkers. Over Verbeteren Verbeteren.

Kwaliteit met het Hart in de Zorg.

4 november 2020

Kwaliteit met het Hart in de Zorg, wat betekent dat nou precies? Onze CEO Ellen Joan van Vliet schreef er een blog over.

Lees blog

Boswandeling: in gesprek met Joke Boonstra.

20 oktober 2020

"Iedere zorgprofessional is intrinsiek gemotiveerd om iedere dag weer kwaliteit te leveren." Tijdens de wandeling vertelt Joke Boonstra, lid RvB Erasmus MC, dat ze het belangrijk vindt om toe te werken naar een accreditatiesysteem dat daarbij past.

Erasmus MC laat verbeterkracht toetsen.

16 oktober 2020

Om de eigen verbeterkracht te vergroten, heeft het universitair medisch centrum zich ingezet voor een primeur. Als eerste zorginstelling in Nederland heeft het zich door Qualicor Europe in een pilotaudit laten toetsen op het vermogen om continu te verbeteren.

Lees meer

NIAZ wordt Qualicor Europe.

1 oktober 2020

Wij willen verbeteren verbeteren. NIAZ wordt Qualicor Europe: ‘Auditeren is geen doel maar een middel’

Lees meer

Wat je moet weten over COVID-19 en kwaliteit.

27 mei 2020

Kwaliteit en veiligheid zijn belangrijk. Dat maakt de huidige COVID-19 pandemie wel duidelijk. Qualicor Europe zet voor jou de belangrijkste informatie, richtlijnen en hulpmiddelen overzichtelijk op een rij.

Lees meer