Startende kwaliteitsmanager

Tijdens onze training Startende kwaliteitsmanager maak je kennis met de verschillende onderdelen van integrale kwaliteitszorg binnen een zorgorganisatie. Je leert hoe je deze kennis kan toepassen bij het opzetten en onderhouden van het kwaliteitssysteem binnen jouw organisatie. Na de training heb je inzicht in jouw rol als kwaliteitsmanager en heb je een kwaliteits- en veiligheidsplan voor jouw organisatie opgesteld en gewerkt aan een kwaliteitsverbeterproject.

Voor wie
Startende kwaliteitsadviseurs, kwaliteitsmanagers en instellingscontactpersonen

Wat leer je.

  • Hoe je invulling geeft aan jouw rol binnen integrale kwaliteitszorg.
  • Hoe je werkt met de onderdelen van een kwaliteitssysteem.
  • Principes van persoonsgerichte zorg verwerkt in het kwaliteitssysteem.
  • Het opzetten van een patiëntveiligheidsplan.
  • Hoe je werkt met een intern toetsingssysteem.
  • Opzetten van integraal risicomanagement.
  • Aan de slag te gaan en continu verbeteren met de PDCA.
Wat je leert in onze trainingen, is direct toepasbaar in de praktijk

Wat je leert in onze trainingen, is direct toepasbaar in de praktijk

Na iedere training heb je een individuele coaching sessie

Na iedere training heb je een individuele coaching sessie

Trainers afkomstig uit specifieke zorgsectoren en op de hoogte van actualiteiten binnen jouw context

Trainers afkomstig uit specifieke zorgsectoren en op de hoogte van actualiteiten binnen jouw context

Programma en aanpak.

Deze training richten wij in de eerste plaats op onze relaties. Heb je geen samenwerkingscontract met ons, maar wil je wel graag deze training volgen? Neem contact met ons op via onderstaand mailadres en dan bespreken wij wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Maatwerk
Voorafgaand aan de training neemt onze trainer contact met je op om jouw persoonlijke doelstellingen en motivatie af te stemmen.

Opbouw
Het programma bestaat uit zeven dagdelen training en zes individuele coaching sessies. Je bereidt zelf iedere trainingsdag voor via een opdracht die je van ons mee krijgt. Uiteraard zorgen wij er voor dat deze opdracht aansluit bij de actualiteit van jouw organisatie. Tussen de trainingsdelen nemen wij contact met je op. In deze individuele coaching sessies bespreken wij jouw leerdoelen en je kwaliteitsverbeterproject waaraan je werkt. Wij nemen samen door hoe je de onderdelen van integrale kwaliteitszorg uitwerkt in jouw zorgorganisatie. Hiervoor krijg je speciale opdrachten. Door de opdrachten en coaching sessies leer je de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen.

Leren van elkaar
In ieder trainingsdeel staat een onderdeel van kwaliteitsmanagement centraal. Elke trainingsdag bestaat uit een afwisseling van theorie en oefeningen voor bewustwording. Via sessies in subgroepen leer je vanuit diverse invalshoeken te kijken naar integrale kwaliteitszorg. Centraal tijdens de training staat het leren van elkaar en van elkaars ervaringen. Dit doe je door feedback aan elkaar te geven in de subgroepen en tijdens de plenaire terugkoppelingen. Na afronding van de training bieden wij je de mogelijkheid om workshops, events en terugkombijeenkomsten te volgen. Op die manier vergroot je zowel tijdens als na de training je netwerk met mensen die net als jij passie hebben om continu te verbeteren.

Meer weten?.

Wij organiseren deze training ieder jaar. De eerstvolgende start oktober 2024.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op om te bespreken of deze training bij jou past. Stuur een mail naar academy@qualicor.eu en dan neemt een van onze senior adviseurs contact met je op. 

Wil je een vrijblijvende offerte op maat voor deze training aanvragen? Vul dan ons vragenformulier in, zodat wij je zo goed mogelijk kunnen helpen.