Netwerkdag Continu verbeteren

Ruim zeventig kwaliteitsadviseurs uit heel Nederland lieten zich inspireren tijdens onze Netwerkdag Continu verbeteren: ‘Hoe bereid ik me (niet) voor op het assessment?. Wij kijken terug op een hele positieve en inspirerende dag. Na drie jaar was dit weer onze eerste Nederlandse Netwerkdag die op locatie kon plaatsvinden. Heel fijn om elkaar weer live te ontmoeten. Met dank aan het Reinier de Graaf ziekenhuis voor de gastvrije ontvangst.

Terugblik.

29 november 2022

“Wij doen wat wij dagelijks doen, namelijk de beste zorg leveren. En als er verbeteringen nodig zijn, dan gaan wij daarmee aan de slag. Wij laten ons graag daarop toetsen. Kwaliteit is geen project. Ontregelen doen wij door ons niet projectmatig voor te bereiden. Continu verbeteren borgen we in onze planning en control cyclus. Een externe toets is daarvan een onderdeel en helpt ons om onze zorg verder te verbeteren.”, was de belangrijkste boodschap van onze gastsprekers uit Deventer Ziekenhuis, Reinier de Graaf ziekenhuis en Medisch Spectrum Twente.

Groepsgesprekken
Ook heel waardevol waren de gesprekken tussen de aanwezige kwaliteitsfunctionarissen uit verschillende zorgorganisaties. Aan de hand van stellingen gingen zij met elkaar in gesprek over: ‘Hoe zorg je dat continu verbeteren op de agenda blijft zonder dat dit ten koste gaat van je medewerkers?’ of ‘Hoe beweeg jij je collega’s van moeten naar willen?’. Ook de vraag ‘Moeten wij ons wel laten accrediteren?’ kwam naar voren. Daarover waren zij het eens: “Ja, een externe blik houdt je scherp. De auditoren houden onze zorgprofessionals een multi-facet spiegel op een waarderende manier voor, waardoor je blinde vlekken zichtbaar worden en zorgprofessionals worden gestimuleerd om vanuit eigen motivatie te verbeteren.”

Presentaties
Collega's uit aangesloten zorgorganisaties vinden de presentaties terug in ons portaal Mijn Qualicor.

221129 Collage Netwerkdag NL