Henk Gerla versterkt Raad van Toezicht Qualicor Europe

Met ingang van 1 april 2022 is Henk Gerla (1964) toegetreden tot de Raad van Toezicht van Qualicor Europe. Henk Gerla is lid Raad van Bestuur bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Hij neemt ruime ervaring binnen de thema’s financiën en ICT mee vanuit zijn diverse bestuursfuncties.

Duurzame samenwerking
Het statement van Qualicor is dat de beste kwaliteit wordt geleverd door mensen die goed samenwerken én samen leren in veilige werkomgevingen. Ook over grenzen van organisaties heen, in netwerken en zorgketens. In zijn bestuurlijke functies maakt Henk Gerla zich altijd sterk voor regionale samenwerkingsverbanden. In het bijzonder op het gebied van duurzaamheid en economie. Daarnaast heeft hij veel ervaring met digitale zorg en veilige gegevensuitwisseling. “Zijn brede bestuurlijke ervaring is van grote meerwaarde voor onze strategische ambities,” aldus Guy Peeters. Henk geeft aan dat het nieuwe kwaliteitsconcept van Qualicor hem zeer aanspreekt. “Ik geloof in continu verbeteren, zowel persoonlijk als in organisaties. Daarom kijk ik ernaar uit om vanuit mijn rol als lid Raad van Toezicht van Qualicor bij te dragen aan het steeds verder ontwikkelen van de kwaliteit van zorg in zowel Nederland als België.”

Loopbaan
Henk Gerla is op dit moment lid Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid. Van 2014 tot en met 2018 was hij bestuurder bij het Leids Universitair Medisch Centrum en daarvoor bij het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Naast zijn functie bij Zorg en Zekerheid is hij onder andere lid Raad van Commissarissen bij VECOZO en lid Raad van Toezicht bij VZVZ. Patiëntgerichtheid, duurzaamheid en governance zijn terugkerende thema’s in zijn werk.

Raad van Toezicht.

Henk Gerla volgt Wim Bijl op als lid van de Raad van Toezicht die per 1 juli 2022 aftreedt. De Raad bestaat daarmee uit Guy Peeters (voorzitter), Margot Cloet, Ilse van Stijn, Kristof Eeckloo en Henk Gerla.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden