Ouderenzorg

Wij begrijpen dat iedere sector, organisatie en afdeling anders is. Daarom maken wij continu de vertaalslag naar de specifieke context van jouw organisatie. Wij gaan niet zeggen hoe het moet. Jullie eigen kwaliteitsstructuur en -beleid is leidend en wordt ingezet om de kwaliteit van zorg voortdurend te verbeteren. Wij bewegen mee met jullie visie op kwaliteit van zorg. Als een bewoner bijvoorbeeld langer wil slapen, hoe ga jij als zorgprofessional dan met het medicatiebeleid om, zodat veilige zorg gewaarborgd blijft? Jullie zorgvisie is daarin leidend en wij kijken vervolgens wat goed gaat en hoe je verder kan verbeteren.

Bewoners centraal.

Ons uitgangspunt is dat kwaliteit van wonen en leven van jouw bewoners centraal staat. Wat zijn hun wensen en voorkeuren? Hoe beleven zij hun woon- een leefomgeving? Hoe voelt de bewoner en zijn naasten de eigen regie? En hoe krijgt de stem van de bewoner en zijn naasten beleidsmatig een plaats? Dat is kijken vanuit de leefwereld en niet vanuit de systeemwereld. Wij staan voor kwaliteit (Quali) met het hart (cor) in de zorg.

Klik om afbeelding te downloaden
Onze focus is kijken wat goed gaat en wat beter kan

Onze focus is kijken wat goed gaat en wat beter kan

Wij vergroten concrete kwaliteitskennis bij zorgmedewerkers

Wij vergroten concrete kwaliteitskennis bij zorgmedewerkers

Wij werken op basis van meer vertrouwen en minder documentatie

Wij werken op basis van meer vertrouwen en minder documentatie

Waarderende cultuur.

Vanuit een positieve dialoog en met de motivatie die zorgprofessionals hebben om de best mogelijke zorg aan bewoners te verlenen, creëren wij met elkaar een veilige en stimulerende omgeving. ‘Wat gaat er al goed gaat en wat kunnen wij verder verbeteren?’ ‘Waar zitten de risico’s?’. Door een multi-facet spiegel op een waarderende manier voor te houden, ervaren zij respect en stimuleer je hen om vanuit eigen motivatie te verbeteren.

Klik om afbeelding te downloaden

Ons aanbod op maat.

Wij werken met het persoonsgerichte Qmentum Global normenkader: de professional in de lead als partner van de bewoner. Onze programma's kennen een stapsgewijze opbouw en specifieke kwaliteits- en veiligheidsthema’s voor de ouderenzorg. Wij bieden overzicht met oog voor details, zodat je weet waar je jouw kwaliteitszorg kan versterken. Vanuit de bedoeling en vanuit de praktijk.

Wij bieden je een aanbod dat bij je past. Of je nu start met het inrichten van kwaliteitsmanagement binnen jouw zorgorganisatie, wilt verder bouwen op een al bestaand fundament of overstapt vanuit een andere kwaliteitsmodel. Geen ‘one size fits all’ benadering, maar maatwerk mét behoud van de waardevastheid van een onafhankelijke externe toetsing. 

  • Onze certificeringsprogramma’s bieden de mogelijkheid om te beginnen met kwaliteitszorg. Stap voor stap richten wij samen je kwaliteitsmanagement in en bouw je een stevig fundament op.
  • Investeren in bouwen, borgen en blijvend verbeteren van integrale kwaliteitszorg via onze accreditatieprogramma’s.

Wij geloven dat iedere ouderenzorgorganisatie een stap verder kan komen in de eigen kwaliteitszorg. Doordat deze stappen haalbaar en motiverend zijn; niet te groot, niet te klein.

Meer over onze programma's

Wij werken samen.

Eén van onze senior adviseurs is jouw vaste aanspreekpunt. Hij of zij heeft jarenlange ervaring binnen ouderenzorgorganisaties op management-/directieniveau en vervolgens als Qualicor senior adviseur bij onze aangesloten ouderenzorgorganisaties. Jullie brengen samen in kaart waar jouw organisatie staat op het gebied van kwaliteit en veiligheid en wat jullie eigen kwaliteitsambities zijn, zodat je samen een route kan uitstippelen. Als doortastende sparringpartner vertaalt de senior adviseur ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit- en veiligheidsmanagement naar bruikbare groeimogelijkheden binnen jouw organisatie.

Externe toetsing van de zorg vraagt om kennis van de zorg. Onze externe toetsen baseren wij daarom volledig op peer-review. Jouw organisatie krijgt bezoek van auditoren die zelf werkzaam zijn in de ouderenzorg. Zij kennen de lokale zorgcontext en dus jouw uitdagingen, want zij staan er zelf ook voor!

Ervaringsverhalen.

Onze Academy.

Vanuit de Academy bieden wij praktijkgerichte trainingen en interessante bijeenkomsten. Binnen de ouderenzorg hebben wij zowel in Nederland als Vlaanderen een actief kwaliteitsnetwerk. Meerdere keren per jaar organiseren wij bijeenkomsten met aangesloten ouderenzorgorganisaties om ervaringen en kennis uit te wisselen.

Meer over onze academy
Klik om afbeelding te downloaden
240227 Beeld LI

Meer weten.

Wil jij ook werken aan duurzame kwaliteitszorg? Of wil je meer weten over de themamiddag op 23 april? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.