Intern auditen

Tijdens de incompany training Intern auditen leer je om de kwaliteit en veiligheid in allerlei (zorg-)processen binnen jouw organisatie op een deskundige en zelfstandige manier te auditen. Door het spoor (tracer) van een patiënt te volgen, breng je als interne auditor de werking van het kwaliteitsbeleid tijdens alle stappen in het zorgproces in beeld. Je krijgt inzicht in de verschillende fasen van het auditprocesuitvoering tot rapportage. En je leert over welke vaardigheden je moet beschikken door dit tijdens de training direct te oefenen. Een praktijkgerichte training, zodat je direct aan de slag kunt in jouw organisatie.

Voor wie

De training is bedoeld voor enthousiaste zorgprofessionals, leidinggevenden en andere medewerkers uit een zorgorganisatie die bevlogen zijn met kwaliteit en kwaliteitsverbetering.

Wat leer je.

  • Hoe werkt een audit en wat zijn de belangrijkste doelen.
  • Hoe bereid je een interne audit voor.
  • Hoe gebruik je de tracermethodiek in een interne audit.
  • Met welke observatie- en interviewtechnieken creëer je een open en constructieve sfeer.
  • Hoe maak je een praktische rapportage als werkinstrument voor continu verbeteren.
Wat je leert in onze trainingen, is direct toepasbaar in de praktijk

Wat je leert in onze trainingen, is direct toepasbaar in de praktijk

Onze trainingen zijn modulair en op maat voor jouw context en vraag

Onze trainingen zijn modulair en op maat voor jouw context en vraag

Trainers afkomstig uit specifieke zorgsectoren en op de hoogte van actualiteiten binnen jouw context

Trainers afkomstig uit specifieke zorgsectoren en op de hoogte van actualiteiten binnen jouw context

Programma en aanpak.

Deze incompany training is voor onze aangesloten zorgorganisaties. Heb je geen samenwerkingscontract met ons, maar wil je wel graag deze training in jouw organisatie laten plaatsvinden? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en wij bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Maatwerk

Voorafgaand aan de training neemt onze ervaren trainer contact op om de inhoud volledig op uw wensen en behoeften af te stemmen.

De training is modulair op te bouwen met de volgende bouwstenen.

  • Voorbereiding op een interne audit: inspirerende theorieblokken, steeds gevolgd door een interactieve oefening voor bewustwording. Via sessies in subgroepen gaan de deelnemers oefenen met gesprekstechnieken en het voorbereiden van tracersaudits in hun eigen organisatie.
  • Uitvoeren traceraudit: deelnemers voeren een traceraudit uit in de eigen organisatie onder begeleiding van onze trainer. De trainer coacht de interne auditoren, zowel bij het stellen van vragen aan de auditees als bij het observeren.
  • Verslaglegging: de trainer ondersteunt de interne auditoren bij het opstellen van een verslag van uitgevoerde tracers. De interne auditoren en trainer gaan samen in gesprek over taalgebruik en formuleringen in het opgestelde auditverslag.
  • Tijdens een intervisie, enkele maanden na de training, delen deelnemers hun ervaringen met intern auditen. Zo leer je van elkaar en van elkaars ervaringen.

Na afronding van de training ontvangen de deelnemers het certificaat Intern auditor.

Data en locatie

We besluiten in gezamenlijk overleg op welke datum deze incompany training plaatsvindt en of dit op locatie of digitaal is.

Investering

Onze offertevoorstellen zijn altijd afgestemd op jouw wensen en behoeften. Wij maken graag een vrijblijvend voorstel voor jouw organisatie.

Meer weten?.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op om te bespreken of deze training bij jou past. Stuur een mail naar academy@qualicor.eu en dan neemt een van onze senior adviseurs contact met je op. 

Wil je een vrijblijvende offerte op maat voor deze training aanvragen? Vul dan ons vragenformulier in, zodat wij je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Klik om afbeelding te downloaden