Hoe beleven gebruikers en zorgprofessionals de kwaliteit van zorg in het woonzorgcentrum van de toekomst?

Wat verwacht jij van het wonen en zorg in het woonzorgcentrum van de toekomst? Hoe zorg je met elkaar voor veiligheid en veerkracht? Op 18 april 2023 hebben wij in een webinar voor woonzorgcentra in Vlaanderen onze visie en ontwikkelingen gedeeld. Collega's van Vlaamse zorgorganisaties hebben hun ervaringen gedeeld. Hieronder vind je een impressie en een link naar de presentatie.

Op 23 april 2024 organiseren wij tijdens een themamiddag in Tienen het vervolg op deze webinar. Meer informatie vind je onderaan deze pagina. 

Impressie.

Ellen Joan van Vliet, CEO Qualicor Europe, deelde de ontwikkelingen op het vlak van kwaliteitsbeleving in de ouderenzorg. Zij heeft verteld hoe werken aan kwaliteit energie op de vloer geeft. En hoe Qualicor Europe, opgericht voor en door mensen in de zorg, al meer dan twintig jaar hieraan een bijdrage levert. “Kwaliteit is de sleutel tot succes. Daarom borgen wij duurzame kwaliteitscultuur. Zodat mensen kunnen zorgen voor het verschil. Vandaag én morgen.”, aldus Ellen Joan.

Kim Steeman, algemeen directeur Familieplatform, gaf haar visie op hoe actieve betrokkenheid van patiënten/cliënten en hun familie leidt tot betere zorgverlening en -beleving, én uitkomsten van zorg. Hoe zorg je ervoor dat naasten daadwerkelijk als partner worden betrokken in alle fasen van de zorgverlening? Hoe doe je dit op maat en naar behoefte?

Johan Demyttenaere, directeur WZC Rustenhove, heeft uitgelegd waarom zij met vier woonzorgcentra voor externe accreditatie hebben gekozen, ondanks dat het niet verplicht is. "Wij zijn met elkaar in dialoog en intervisie gegaan om te kijken hoe wij ons kwaliteitsmanagementsysteem in de praktijk kunnen vormgeven. Qualicor heeft ons echt geholpen om te kijken waar wij de krachten nog meer kunnen bundelen." Lees zijn volledige verhaal op onze website.

Jill Hermans, directeur Zorg, Alexianen Zorggroep Tienen, heeft verteld waarom certificering goed aansluit bij de fase waarin haar organisatie zit. “De certificering, voor ons in 2024, is niet ‘het’ doel. Het proces dat wij met elkaar doorlopen, is veel belangrijker. En Qualicor ondersteunt ons daarin niet alleen, maar biedt ook veel ruimte in tijd en invulling." Lees haar volledige verhaal op onze website.

Iny DeWymmer, tot september 2023 manager Vlaanderen bij Qualicor Europe, sloot af vanuit de eigen ervaring met haar moeder, dat veilige en kwaliteitsvolle zorg vanzelfsprekend is voor haar moeder en de familie. “Zij heeft steeds heel goed voor ons gezorgd en wij willen dat er nu goed voor haar wordt gezorgd. Daarom is onze aanpak van continue kwaliteitsontwikkeling zo belangrijk. Zo stimuleren wij duurzaam borgen en verbeteren van persoonsgerichte en kwaliteitsvolle ouderenzorg.”
Ze heeft verteld hoe wij ons aanbod afstemmen op de specifieke situatie van jouw organisatie. Of je nu start met het inrichten van kwaliteitsmanagement, wilt verder bouwen op een bestaand fundament of overstapt vanuit een ander kwaliteitsmodel. Geen ‘one size fits all’ benadering, maar maatwerk mét behoud van de waardevastheid van een onafhankelijke externe toetsing.

Presentatie.

Klik op de button hieronder om de presentatie van de webinar te bekijken.

Presentatie Webinar 18 April 2023
240227 Beeld LI

Themamiddag.

Op dinsdagmiddag 23 april 2024 organiseren wij het vervolg op ons webinar. Tijdens deze themamiddag gaan wij met inspirerende sprekers en deelnemers in dialoog over duurzame ouderenzorg in de toekomst. Een toekomst met een dubbele vergrijzing, een krimpende beroepsbevolking en een complexere zorgvraag. Hoe zorgen wij dat de zorg toegankelijk, veilig, professioneel en warm is? En dat het er fijn werken is? 

De themamiddag vindt plaats in WZC Passionisten in Tienen. Directeuren en kwaliteitscoördinatoren van woonzorgcentra hebben een uitnodiging ontvangen. Wil jij er ook bij zijn? Meld je dan aan. 

Wil je meer weten over duurzame kwaliteitszorg in de ouderenzorg?

Lees verder