Nieuwsarchief 2021

Hieronder lees je onze nieuwsberichten uit het jaar 2021.

De lijn van onze toekomst.

28 december 2021

Afgelopen twee jaar hebben wij samen met onze partners en auditoren de lijnen van onze toekomst uitgelegd. In ons jaarbericht en strategisch beleidsplan nemen wij jullie graag mee in onze nieuwe koers, waarin mensen kunnen zorgen voor het verschil. Vandaag en morgen.

Publicaties

Innovatieve pilot kwaliteit netwerkzorg.

5 oktober 2021

Regionaal Oncologienetwerk West (RO West), IKNL en Qualicor Europe zijn een innovatieve pilot gestart waarin zij de kwaliteit van oncologische netwerkzorg rondom ovariumcarcinoom inzichtelijk willen maken met als vertrekpunt het zorgpad van de patiënt.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Centramed en Qualicor Europe werken samen aan patiëntveiligheid.

28 september 2021

Centramed en Qualicor Europe vinden het belangrijk om bij te dragen aan duurzame borging en verbetering van patiëntveiligheid. Om dit kracht bij te zetten, tekenden ze een samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Altrio Thuisverpleging start met externe toetsing.

2 september 2021

Altrio Thuisverpleging gaat starten met externe toetsing van hun kwaliteit en veiligheid van zorg op basis van het internationaal Qmentum Global kader.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen maakt overstap.

31 augustus 2021

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen start met ons nieuwe continu verbeterprogramma dat bestaat uit drie sequential assessments direct op niveau diamant. 

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Boswandeling: in gesprek met Ivo van Schaik.

20 juli 2021

Wij werken nauw samen met onze partners. En daarom blijven wij met hen in gesprek. Tijdens een boswandeling sprak Ellen Joan van Vliet met Ivo van Schaik van het Spaarne Gasthuis. Hij daagde Qualicor Europe uit om de audit anders te organiseren, zodat accreditatie waarde blijft toevoegen.

Werkatelier 'Bouwen aan je eigen kwaliteitshuis'.

Neem op dinsdag 28 september deel aan het werkatelier 'Bouwen aan je kwaliteitshuis'. Hoe gebruik je het accreditatiesysteem om zijn eigen kwaliteitsambities te realiseren in plaats van om te voldoen aan externe normen?

Werkatelier 'Bouwen aan je eigen kwaliteitshuis'

Accreditatie en omdenken.

8 juni 2021

AZ Voorkempen heeft samen met ons de normen ‘omgedacht’ om zorgprofessionals te inspireren en handvatten te geven wat kwaliteit is en hoe je hieraan werkt. Het ziekenhuis gebruikt zo het accreditatiesysteem om zijn eigen kwaliteitsambities te realiseren in plaats van om te voldoen aan externe normen.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Internationaal assessmentprogramma patiëntgerichtheid.

6 april 2021

Qualicor Europe en AZ Nikolaas/AZ Lokeren gaan samen een innovatief assessmentprogramma voor patiëntgerichtheid ontwikkelen. AZ Nikolaas/AZ Lokeren wil het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van België worden. Samen met Qualicor Europe gaat zij deze ambitie uitwerken in een internationale patient-centred care recognition.

Lees meer

Artikel 'accreditatie van de toekomst'.

24 februari 2021

Een interessant artikel in De Specialist: onze CEO Ellen Joan van Vliet en twee deskundigen vertellen over de accreditatie van de toekomst en hoe onze nieuwe koers hierop inspeelt.

Lees artikel
Klik om afbeelding te downloaden

Kristof Eeckloo versterkt Raad van Toezicht.

1 januari 2021

Met ingang van 1 januari 2021 is professor dr. Kristof Eeckloo toegetreden tot onze Raad van Toezicht. Met de komst van Kristof Eeckloo verdiept Qualicor Europe haar kennis van het Belgische zorglandschap.

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Toetsing niet-dringend liggend ziekenvervoer Vlaanderen.

1 januari 2021

Qualicor Europe is erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid als gemachtigde controle-organisatie. Dat betekent dat Vlaamse aanbieders van niet-dringend liggend ziekenvervoer vanaf januari 2021 assessments door ons kunnen laten uitvoeren om te toetsen of zij voldoen aan de kwaliteitseisen om een vergunning te verkrijgen. Zo worden we samen beter!

Neem voor meer informatie contact op met senior advisor Dimitri Dewaele door een email te sturen naar dewaele@qualicor.eu.