Onze werkwijze

Zorg is mensenwerk. Wij sluiten aan bij jouw organisatie en jullie visie op kwaliteit van zorg. Geen start- of eindpunt is hetzelfde. Met elkaar stippelen wij de route uit die het best past bij de ontwikkelingsfase van jouw organisatie. Of je nu start met het inrichten van kwaliteitsmanagement binnen jouw zorgorganisatie, wilt verder bouwen op een al bestaand fundament of overstapt vanuit een andere kwaliteitsmodel. Geen ‘one size fits all’ benadering, maar maatwerk mét behoud van de waardevastheid van een onafhankelijke externe toetsing. Zo helpen wij je steeds een stap verder om je kwaliteitsambities te realiseren.

Internationaal erkend toetsingskader.

Wij gebruiken het persoonsgerichte en internationale Qmentum Global normenkader; een praktijkgericht instrument en kader. Dit kader heeft persoonsgerichte zorg als basis: de professional in de lead als partner van de cliënt, een stapsgewijze opbouw en specifieke kwaliteits- en veiligheidsthema’s voor alle zorgsectoren en -vormen. Binnen accreditatie kan een zorgorganisatie drie kwaliteitslabels behalen: goud, platina en diamant. Op die manier bieden wij een stapsgewijze methode om je kwaliteitssysteem continu te verbeteren.

Lees meer

Onze begeleiding.

Eén van onze senior adviseurs is je vaste aanspreekpunt. Hij of zij heeft ruime ervaring binnen jouw specifieke sector en weet wat voor de kwaliteitszorg van je organisatie belangrijk is. Jullie gaan samen aan de slag met het plan hoe je kwaliteitsmanagement vormgeeft, continu verbeteren inbedt in je organisatie en je voorbereidt op het assessment.

Ons team
Klik om afbeelding te downloaden
Persoonsgericht en internationaal Qmentum Global normenkader

Persoonsgericht en internationaal Qmentum Global normenkader

Eén senior adviseur als vast aanspreekpunt en sparringpartner

Eén senior adviseur als vast aanspreekpunt en sparringpartner

Peer review: auditoren met kennis en ervaringen in jouw sector

Peer review: auditoren met kennis en ervaringen in jouw sector

Peer review.

Externe toetsing van de zorg vraagt om kennis van de zorg. Onze externe toetsen baseren wij daarom volledig op peer review. Jouw organisatie krijgt bezoek van auditoren die zelf werkzaam zijn in jouw specifieke sector. Zij kennen de lokale zorgcontext en dus jouw uitdagingen, want zij staan er zelf ook voor. Vanuit een positieve dialoog gaan zij het gesprek aan; waar is een zorgprofessional trots op en waar ziet hij/zij verbeterkansen? Zo wordt een veilige en stimulerende omgeving gecreëerd.

Lees meer

Waarderend auditen.

Waarderend auditen is een basishouding. Een manier van luisteren, kijken en doen die uitgaat van de kracht van positieve psychologie. Vanuit een positieve dialoog en de motivatie die zorgprofessionals hebben om de best mogelijke zorg te verlenen, creëren onze peer auditoren een veilige en stimulerende omgeving. Een omgeving van waaruit zij met zorgprofessionals en cliënten spreken over wat er goed gaat en waar je nog kan verbeteren.

Klik om afbeelding te downloaden

Meer weten.

Vul je gegevens hiernaast in. Dan nemen wij contact met je op.