Frieda de Vries, Antonius

Eind maart 2021, middenin een coronagolf, vond de overbruggingsaudit bij Antonius in Sneek plaats. De audit was volledig remote; buddy’s met een beeldverbinding via tablets namen auditoren virtueel mee naar de ziekenhuisafdelingen en thuislocaties van cliënten.

Frieda de Vries, adviseur Kwaliteit & Veiligheid, vertelt waarom Antonius de overstap maakte naar het Continu Verbeterprogramma.

Lerende organisatie.

15 november 2022

“Het past heel goed bij onze ambitie om een lerende organisatie te zijn. Ons beleidsplan kent ‘Voortdurend verbeteren’ als een belangrijke programmalijn. Doordat je periodiek wordt getoetst en inspraak hebt in het auditprogramma, kan je de audit laten aansluiten op de ontwikkelingen binnen je organisatie."

Klik om afbeelding te downloaden

"Prettig om externe partner te laten meekijken".

 

“In de aankomende sequential toetsen wij onder meer de normenset ‘Oncologische zorg’. Niet alleen binnen ons ziekenhuis, maar ook het thuiszorgproject ‘Medicatie toedienen bij oncologiepatiënten thuis’. Heel prettig om een externe partner juist nu te laten meekijken hoe wij ervoor staan en wat wij verder kunnen verbeteren.

Passend bij onze ambitie is om de verantwoordelijkheid van kwaliteit en veiligheid steeds meer in de organisatie te leggen. Het feit dat je elke twintig maanden wordt getoetst, ervaart ook ons management als een mooie verandering om met elkaar focus te houden en continu te verbeteren. En een voordeel is dat je een deel van de normensets toetst. Dit geeft de organisatie ruimte om gericht voor te bereiden en meer de diepgang op te zoeken.”

 

Antonius bestaat uit een ziekenhuis en ruim 30 thuiszorgteams in de regio Zuid-West Friesland. Zij bieden een breed pakket aan zorg, waaronder ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en services aan huis via Thuishotel. ©foto: Antonius