Alesha D’Elfant-Soumokil, Zuyderland Medisch Centrum

Zuyderland Medisch Centrum stapte over op ons nieuwe Continu Verbeterprogramma en had in februari 2023 hun eerste sequential audit.

Alesha D’Elfant-Soumokil, hoofd Kwaliteit & Veiligheid, vertelt waarom Zuyderland Medisch Centrum de overstap maakte naar het Continu Verbeterprogramma.

Continu verbeteren.

1 november 2022

“Het nieuwe Continu Verbeterprogramma past heel goed bij ons kwaliteitsbeleid, waarin de focus ook ligt op continu verbeteren. Wij hebben zelfs een afdeling die erin gespecialiseerd is om de organisatie continu te ondersteunen en adviseren bij het verbeteren van kwaliteit", vertelt Alesha D'Elfant-Soumokil.

Ruimte voor verbetering.

1 november 2022

“Ons uitgangspunt is om vertrouwen te hebben in de zorg die wij leveren. Zo nemen wij bijvoorbeeld in de zelfevaluaties de gouden normen niet mee, omdat wij weten dat deze op orde zijn. Wij kijken met multidisciplinaire teams juist naar de doorontwikkelingsmogelijkheden op niveau Platina en Diamant. Zij gaan met elkaar in gesprek over wat goed gaat en waar ruimte zit voor verbetering.”

Klik om afbeelding te downloaden

Gedachtegoed waarderend auditen.

"Wij geloven dus ook in het gedachtegoed van waarderend auditen; het is belangrijk om te leren van dingen die goed gaan en dit te doen met waardering naar en vanuit zorgprofessionals. Dat geeft iedereen die bezig is met kwaliteitsverbetering meer energie; de zorgprofessionals, maar ook collega’s van Kwaliteit & Veiligheid. Naast het waarderend auditen sluit ook de ruimte die wij nu hebben voor afstemming goed aan bij onze ambities. Met onze Qualicor senior adviseur stemmen wij af hoe het programma eruit gaat zien en waarop wij de focus willen leggen bij het assessment. Een echte verbetering wat ons betreft!”

 

Zuyderland Medisch Centrum is een groot medisch centrum in Limburg met twee hoofdlocaties in Sittard-Geleen en Heerlen. ©foto: Zuyderland MC