Proefaudit

Wil je weten in welke fase van kwaliteitsontwikkeling je organisatie zich bevindt? Of wil je ervaren hoe een assessment van ons verloopt? Maak dan gebruik van een proefaudit. De inhoud bepalen wij samen, voor een perfecte aansluiting op jullie behoeften.

Praktische resultaten.

Overzicht met oog voor details, daar werken wij aan in een proefaudit. De proefaudit geeft door deze focus inzicht waar je zorgorganisatie staat ten opzichte van de genoemde doelen: wat gaat goed en wat kan beter? De praktische resultaten van de proefaudit helpen je om prioriteiten te stellen in je kwaliteitsbeleid of verbeterproces.

Onze werkwijze.

 1. Behoeften en doelen bepalen
  Een van onze senior adviseurs is je vaste contactpersoon. Samen bespreken jullie vooraf de behoeften en doelstellingen door, op basis waarvan jullie samen de inhoud van de proefaudit bepalen.
 2. Proefaudit
  Op basis van zelfattestatie, interviews en tracers kijken onze auditoren of je organisatie voldoet aan de relevante Qmentum Global criteria. In een tracer volgt de auditor een proces, bijvoorbeeld de verschillende stappen in het zorgproces van een cliënt. Uiteraard is je senior adviseur de hele proefaudit aanwezig.
 3. Terugkoppeling
  Op de laatste dag van de proefaudit krijg je van het auditteam direct een terugkoppeling van de sterke punten en waar er nog uitdagingen liggen.
 4. Verslag
  Binnen twee weken ontvang je het auditverslag. Vervolgens bekijken jullie samen hoe je praktisch aan de slag kan om de resultaten om te zetten naar prioriteiten, verbeterkansen en actieplannen, passend bij de behoeften van je organisatie.
Focus om inzicht te krijgen in wat goed gaat en wat beter kan

Focus om inzicht te krijgen in wat goed gaat en wat beter kan

Snel inzicht met praktische handvatten

Snel inzicht met praktische handvatten

Mogelijk om door te bouwen aan kwaliteitsmanagement

Mogelijk om door te bouwen aan kwaliteitsmanagement

Ervaringsverhaal.

“Tijdens de eendaagse audit heeft de auditor samen met onze verpleegkundige die als aandachtsgebied medicatiebeleid heeft, een rondgang door onze organisatie gemaakt en alle medicatieaangelegenheden bekeken.”

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Peer review op waarderende wijze.

Externe toetsing van de zorg vraagt om kennis van de zorg. Onze externe toetsen baseren wij daarom volledig op peer review. Jouw organisatie krijgt bezoek van auditoren die zelf werkzaam zijn in jouw specifieke sector. Zij kennen de lokale zorgcontext en dus jouw uitdagingen, want zij staan er zelf ook voor. Vanuit een positieve dialoog gaan zij het gesprek aan; waar is een zorgprofessional trots op en waar ziet hij/zij verbeterkansen? Zo wordt een veilige en stimulerende omgeving gecreëerd.

Investering.

Na een intakegesprek ontvang je van ons een offerte voor de proefaudit. Wil je na de audit verder met ons doorbouwen aan je kwaliteitsmanagement, dan gaan wij graag in gesprek over onze assessmentprogramma’s.

Wij bieden ook proefaudits aan op specifieke thema’s, zoals informatiebeveiliging of op medicatiemanagement en toepassing medicatiebeleid.

Meer weten.

Wil je meer weten over deze audit of heb je vragen? Vul je gegevens hiernaast in. Dan nemen wij contact met je op.