Medicatiemanagement en toepassing medicatiebeleid

Wil jij weten waar jouw zorgorganisatie staat ten opzichte van jouw medicatiebeleid, geldende wetgeving en ons toetsingskader? Wat gaat er al goed en wat kan er nog beter? De praktische resultaten van onze toets op medicatiemanagement en toepassing van het medicatiebeleid helpen om prioriteiten te stellen in het medicatiebeleid of verbeterproces ten aanzien van het medicatiebeleid binnen jouw organisatie.

Overzicht in één dag.

Om goed voorbereid de toets uit te voeren, beginnen wij met een online meeting. Daarin start onze auditor om samen met jou de manier van werken in jouw organisatie door te nemen: 'Wie zijn de verantwoordelijken ten aanzien van medicatiebeleid, welke procedures gebruiken jullie, wie van jullie organisatie zijn hierbij betrokken en hoe zijn jullie patiënten/cliënten betrokken?'

Tijdens de eendaagse audit bekijkt de auditor samen met een van je medewerkers alle medicatieaangelegenheden. Denk aan medicatievoorraadkasten en online systemen, procedures en beleid rondom medicatie. De auditor spreekt met collega’s van diverse afdelingen en met patiënten/cliënten, maar bijvoorbeeld ook een apotheker die voor de toelevering van medicatie zorgt en een commissie medicatiebeheer die verantwoordelijk is voor het beleid. Aan het einde van deze dag krijg je direct een terugkoppeling van de sterke punten en waar er nog uitdagingen liggen. Binnen twee weken ontvang je het auditverslag waarmee je praktisch aan de slag kan.

Overzicht in één dag, met oog voor detail

Overzicht in één dag, met oog voor detail

Auditor kent jouw sector en lokale context

Auditor kent jouw sector en lokale context

Snel inzicht met praktische handvatten

Snel inzicht met praktische handvatten

Ervaringsverhaal.

“Tijdens de eendaagse audit heeft de auditor samen met onze verpleegkundige die als aandachtsgebied medicatiebeleid heeft, een rondgang door onze organisatie gemaakt en alle medicatieaangelegenheden bekeken.”

Lees meer
Klik om afbeelding te downloaden

Peer reviews.

Externe toetsing van de zorg vraagt om kennis van de zorg. Onze externe toetsen baseren wij daarom volledig op peer-review. Jouw organisatie krijgt bezoek van een auditor met een profiel en ervaring die aansluit op jouw specifieke sector. Onze auditoren kennen de lokale zorgcontext en dus jouw uitdagingen, want zij staan er zelf ook voor!

Investering.

Na een intakegesprek ontvang je van ons een offerte voor deze toets op Medicatiemanagement. Wil je na de audit verder met ons doorbouwen aan je kwaliteitsmanagement, dan gaan wij graag in gesprek over onze assessmentprogramma’s.

Meer weten.

Wil je meer weten of heb je vragen? Vul je gegevens hiernaast in. Dan nemen wij contact met je op.