Certificeren: ons Opstapassessment

Soms is een instellingsbrede accreditatie niet de juiste stap om in één keer te nemen als je op een enthousiasmerende, gedragen manier met duurzame kwaliteitszorg aan de slag wilt. Dan kan ons Opstapassessment de uitkomst zijn. Stap voor stap richt je samen met jouw collega’s je kwaliteitsmanagement in en bouw je een stevig fundament binnen je organisatie op.

Stap voor stap.

Ons Opstapassessment geeft je een duidelijk beeld van wat je al op orde hebt en wat er nog moet gebeuren om de basisprincipes van veilige en kwaliteitsvolle zorg duurzaam in te bedden in jouw organisatie. Vanuit de sterke punten bouw je verder door aan je eigen kwaliteitssysteem.

Wij doorlopen met elkaar de volgende stappen:

 1. Nulmeting
  Wij beginnen met een eerste analyse om de huidige situatie in beeld te krijgen. Samen kijken wij naar hoe kwaliteit en veiligheid binnen jouw organisatie georganiseerd is. Daarna definiëren wij met jou het gewenste resultaat en de route daarnaartoe.
 2. Coaching opzet groeitraject
  Wanneer het duidelijk is hoe je kwaliteit en veiligheid beter kunt borgen in je werkwijzen, stellen wij samen met jou een plan op maat op. Zo helpen wij jou en je collega’s om zelf eigenaar te zijn van door jullie gestelde kwaliteitsdoelen.
 3. Bouwstenen van veiligheids- en verbetercultuur
  Continu verbeteren vraagt een andere manier van kijken en denken. In deze stap leren wij je handvatten en bouwstenen te gebruiken. Om zo de nieuwe manier van denken en doen te verwerken in werkwijzen en processen.
 4. Externe toetsing en certificaat
  Wij sluiten het traject af met een audit. Op basis van zelfattestatie, interviews en tracers kijken onze auditoren of je organisatie voldoet aan de relevante Qmentum Global criteria. In een tracer volgt de auditor een proces, bijvoorbeeld de verschillende stappen in het zorgproces van een cliënt. Met het auditverslag kan je aan de slag om verder door te bouwen aan je eigen kwaliteitssysteem en door te gaan met bijvoorbeeld ons overstapmodel of deelaccreditatie
Stap voor stap bouwen aan stevig kwaliteitsfundament

Stap voor stap bouwen aan stevig kwaliteitsfundament

Eén senior adviseur als vast aanspreekpunt en sparringpartner

Eén senior adviseur als vast aanspreekpunt en sparringpartner

Peer review: auditoren met kennis en ervaringen in jouw sector

Peer review: auditoren met kennis en ervaringen in jouw sector

Onze begeleiding.

Eén van onze senior adviseurs is je vaste aanspreekpunt. Hij of zij heeft ruime ervaring binnen jouw specifieke sector en weet wat voor de kwaliteitszorg van je organisatie belangrijk is. Jullie gaan samen aan de slag met het plan hoe je kwaliteitsmanagement vormgeeft, continu verbeteren inbedt in je organisatie en je voorbereidt op het assessment.

Ons team
Klik om afbeelding te downloaden

Peer review op waarderende wijze.

Externe toetsing van de zorg vraagt om kennis van de zorg. Onze externe toetsen baseren wij daarom volledig op peer review. Jouw organisatie krijgt bezoek van auditoren die zelf werkzaam zijn in jouw specifieke sector. Zij kennen de lokale zorgcontext en dus jouw uitdagingen, want zij staan er zelf ook voor. Vanuit een positieve dialoog gaan zij het gesprek aan; waar is een zorgprofessional trots op en waar ziet hij/zij verbeterkansen? Zo wordt een veilige en stimulerende omgeving gecreëerd.

Meer weten.

Wil je meer weten over dit assessment of heb je vragen? Vul je gegevens hiernaast in. Dan nemen wij contact met je op.