Startende kwaliteitsmanager

Tijdens onze training Startende kwaliteitsmanager maak je kennis met de verschillende onderdelen van een integraal kwaliteitssysteem binnen een zorgorganisatie. Je leert hoe je deze kennis kan toepassen bij het opzetten en onderhouden van het kwaliteitssysteem binnen jouw organisatie. Na de training heb je inzicht in jouw rol als kwaliteitsmanager en heb je een kwaliteits- en veiligheidsplan voor jouw organisatie opgesteld.


Doelgroep

Training voor nieuwe kwaliteitsadviseurs, kwaliteitsmanagers en instellingscontactpersonen

Tijdens de training leer je:

  • Hoe je invulling geeft aan jouw rol binnen een integraal kwaliteitssysteem
  • Hoe je werkt met de onderdelen van een integraal kwaliteitssysteem.
  • Hoe je een patiĆ«ntveiligheidsplan opzet.
  • Hoe je werkt met een intern toetsingssysteem.
  • Welke basisprincipes van persoonsgerichte zorg er zijn.
  • Hoe integraal risicomanagement is opgezet.
  • Hoe je aan de slag gaat en verbetert met de PDCA.
Wat je leert in onze trainingen, is direct toepasbaar in de praktijk

Wat je leert in onze trainingen, is direct toepasbaar in de praktijk

Na iedere training heb je een individuele coaching sessie

Na iedere training heb je een individuele coaching sessie

Trainers afkomstig uit specifieke zorgsectoren en op de hoogte van actualiteiten binnen jouw context

Trainers afkomstig uit specifieke zorgsectoren en op de hoogte van actualiteiten binnen jouw context

Programma en aanpak.

Deze training richten wij in de eerste plaats op onze relaties. Heb je geen samenwerkingscontract met ons, maar wil je wel graag deze training volgen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en wij bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Maatwerk

Voorafgaand aan de training neemt onze trainer contact met je op om jouw persoonlijke doestellingen en motivatie af te stemmen.

De training bestaat uit zes dagdelen. Als voorbereiding op het ieder trainingsdeel krijg je een voorbereidende opdracht mee die aansluit bij de context van jouw zorgorganisatie. Na elke training heb je een individuele coaching sessie van twee uur met je trainer. Door deze opdrachten en de individuele coaching sessies leer je de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen.

In ieder trainingsdeel staat een onderdeel van kwaliteitsmanagement centraal. De training is opgebouwd uit theorie, afgewisseld met oefeningen voor bewustwording. Via sessies in subgroepen leer je vanuit diverse invalshoeken te kijken naar het integraal kwaliteitssysteem. Centraal tijdens de training staat het leren van elkaar en van elkaars ervaringen. Dit doe je door feedback aan elkaar te geven in de subgroepen en tijdens de plenaire terugkoppelingen.

Data en locatie

Deze training wordt minimaal twee keer per jaar gegeven. Dit jaar start er een training in mei en oktober 2021. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of deze training bij jou past.

We hopen dat het laatste trainingsdeel op locatie kan doorgaan. De andere trainingsdagen en coaching momenten organiseren wij via online sessies.

Interesse of aanmelden.

Wij gaan graag met je in gesprek of deze training aansluit op jouw persoonlijke leerdoelen en behoeften. Laat je contactgegevens achter en wij nemen contact met je op.