Mirjam Voortman-Jansen, OCON Orthopedische kliniek

In het voorjaar van 2021 volgde Mirjam Voortman-Jansen, kwaliteitsmedewerker, OCON Orthopedische kliniek de training Startende kwaliteitsmanager.

“Na ruim tien jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Wegens zwangerschapsverlof van een collega ben ik het taakgebied Kwaliteit en Veiligheid ingerold. In deze rol bleef ik zoekende, ik miste een basis."

"Ik wil focus leggen op verbetercultuur".

28 september 2021

"Kwaliteit en veiligheid is een groot thema wat alle lagen van onze organisatie raakt. Waar begin je dan? Reden dus om mij aan te melden voor de training Startende kwaliteitsmanager.

Klik om afbeelding te downloaden

Kleine stappen, grote resultaten.

"De training is breed opgezet. Van basiskennis over een kwaliteitsmanagementsysteem tot persoonsgerichte zorg. Van risicomanagement en het intern toetsingssysteem tot succesvol veranderen. Onderwerpen die ik goed kan toepassen in de praktijk. Focus leggen op de verbetercultuur binnen OCON. Collega’s motiveren en stimuleren om zelf proactief aan de slag te gaan met de thema’s kwaliteit en veiligheid. Met kleine stappen komen tot grote resultaten, samen!”

Uitgaan van het positieve.

“Een voordeel van deze training is dat het gebaseerd is op de wet- en regelgeving die voor onze kliniek van toepassing zijn. Daarnaast past de wijze van toetsing bij onze organisatie, maar ook bij mij als persoon: uitgaan van het positieve. Wat gaat er goed en hoe kunnen wij het nóg beter doen voor onze patiënten?

Gedurende de trainingsperiode kon ik altijd terecht bij trainer en coach Jacqueline de Vos. Ook het delen van kennis en ervaringen met andere deelnemers, Vlaamse en Nederlandse, maakt dat wij allemaal zijn gegroeid. Ik denk nog regelmatig terug aan de leerzame, maar ook gezellige trainingsdagen.” 

 

OCON Orthopedische kliniek is een categoraal ziekenhuis en biedt een totaalpakket aan hoogwaardige orthopedische en sportmedische zorg. ©foto: OCON Orthopedische kliniek