Katleen Broeckx, AZ Jan Portaels Vilvoorde

In het najaar van 2023 is Katleen Broeckx, kwaliteitscoördinator AZ Jan Portaels Vilvoorde, gestart met de training Startende Kwaliteitsmanager.

Concrete aanpak.

12 januari 2024

“Een collega heeft mij de training aanbevolen vanwege de aanpak en de begeleiding. Ik ben sinds juni 2022 kwaliteitscoördinator en beschik over een goede basis. Maar kwaliteit is veel meer.”

Klik om afbeelding te downloaden

Samenstelling groep inspirerend.

"De training kwam op een perfect moment, want met ons nieuwe team zijn we bezig met visie en strategie voor de aanpak van kwaliteit en veiligheid in ons ziekenhuis. Wij staan voor grote projecten en hebben een concrete aanpak nodig.

De bijeenkomst leverde veel aha-momenten op en was boeiend, want het gaat over je eigen dagdagelijkse praktijk. Het was ook intens, want er kwam veel informatie op me af. De verscheidenheid binnen de groep met Belgische en Nederlandse kwaliteitscoördinatoren is heel inspirerend. Het levert andere inzichten en herkenning op. En het is fijn dat er een open sfeer is.

Je merkt dat we allemaal in ons werk tegen hetzelfde aanlopen. Te weten dat je niet de enige bent, is geruststellend. Wat ook heel leuk is, is dat we een whatsapp-groep hebben. We kunnen direct aan een vakgenoot een vraag stellen. Het is een extra netwerk en dat is handig. Je kunt op elkaar terugvallen en er zijn heel wat interessante discussies.”

Richtinggevende coaching.

“De eerste coaching sessie met Patrick Vandebroek was direct constructief en verhelderend. Wij hebben vanuit de vele informatie van de eerste trainingsdag kunnen bepalen waar ik behoefte aan heb. Binnen de training werk je ook aan een eigen verbeterproject. En in de sessie is duidelijk geworden dat ik moet beginnen met het concretiseren van ons kwaliteitsbeleidsplan. Ook kreeg ik van Patrick direct handvatten om daarmee te starten. Kortom, ik ben heel enthousiast en kijk uit naar alle bijeenkomsten met mijn mededeelnemers én de coaching sessies.”