Willeke Helthuis, Treant

Zowel de woonzorg- als de ziekenhuislocaties hadden in mei 2023 de eerste gezamenlijke toetsing van het Continu Verbeterprogramma. Willeke Helthuis, manager Kwaliteit & Veiligheid, legt uit waarom Treant ervoor koos om zich als één organisatie, met zowel hun ouderenzorg als ziekenhuiszorg, door Qualicor Europe te laten toetsen.

Verbinding versterken.

25 juni 2023

“Een van onze doelen is om de verbinding tussen onze ouderenzorg en ziekenhuiszorg te versterken, zodat wij als Treant nog meer naar buiten treden als één organisatie. Wij bieden tenslotte zorg aan in alle fasen van het leven: van het ongeboren kind tot degene die al een heel leven achter zich heeft. Eenzelfde manier van beoordelen van de kwaliteit van zorg vinden wij daarom belangrijk."

Klik om afbeelding te downloaden

"Wij zijn trots op de positieve uitkomst".

"Voor onze ziekenhuiszorg volgden wij al het Continu Verbeterprogramma bij Qualicor Europe. Aangezien wij tevreden over de samenwerking zijn, was het voor ons een logische keuze om onze ouderenzorg de overstap te laten maken naar Qualicor. Tijdens de overstapaudit in september 2022 bezocht een auditteam al onze 17 woonzorglocaties. Het team ging ook op bezoek bij bewoners en cliënten thuis. De auditoren toetsten de kwaliteit en veiligheid van de zorg, zoals die in de praktijk wordt gegeven. En het heeft ons ook laten zien waarin wij ons nog verder kunnen ontwikkelen om cliënten iedere dag weer de beste zorg te kunnen bieden.

Wij zijn heel trots op de positieve uitkomst van de toetsing en dat wij onze kwaliteit nu als één organisatie laten toetsen. De overstap heeft ervoor gezorgd dat wij nu in dezelfde kwaliteitstaal spreken. Dit zorgt mede voor een zichtbare verbinding tussen de ouderen- en ziekenhuiszorg.”

 

Treant verleent ziekenhuis- en ouderenzorg vanuit eenentwintig locaties in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen. ©foto: Treant