Stefaan Sarens, auditor en algemeen directeur Wit-Gele Kruis Antwerpen

Stefaan Sarens volgde in het najaar van 2022 onze auditorenopleiding.

Aan de slag met zelfstudie.

30 mei 2023

“Tijdens de kick-off meeting kregen wij de inhoud van de opleiding uitgelegd en hebben wij uitleg gekregen over het online leerplatform. Ik ben daarna vrijwel direct met de zelfstudie aan de slag gegaan. Ik vond het heel aangenaam om in mijn eigen tempo te kunnen studeren."

Klik om afbeelding te downloaden

"Interactieve dag die voorbij vloog".

 

"Eerst heb ik met een helikopterview de online bibliotheek doorlopen: ‘Wat weet ik al?’ ‘Hoe kijk ik er zelf tegenaan?’. Om later meer te gaan trechteren en me te verdiepen in bepaalde thema’s. Het heeft mij zeker inspanning gekost, maar achteraf kan ik zeggen dat dit enorm loont.

Zo merkte ik tijdens de plenaire bijeenkomst dat wij door de zelfstudie concreet en diepgaand met elkaar aan de slag konden gaan. Het is heel boeiend om professionele ervaringen van andere kandidaat-auditoren te horen. En ik vond het prettig om reflectie te ontvangen, maar zeker ook te geven. De trainers hadden hierin ook een belangrijke rol; zij daagden iedereen uit om een ervaring te delen of voorbeeld te geven. Het middagprogramma, waar wij een start maakten met de voorbereiding van onze oefentracer, was zeer behulpzaam. Niet alleen de afstemming met mijn duo-collega, maar ook de feedback die ik kreeg toen ik onze eerste aanzet deelde met een andere kandidaat-auditor. Het was een zeer interactieve dag die voorblij vloog.

Vol vertrouwen.

"Bij de voorbereiding en verslaglegging van de oefentracer vielen mijn duo-collega en ik regelmatig terug op de online bibliotheek. Dat hielp ons echt op weg. Maar ook zeker de ondersteuning van Dimitri was prettig. Hij was heel toegankelijk. Zo leerde hij ons bijvoorbeeld om meer duiding te geven aan het waarderend auditen, het vernoemen van de feiten en de motivering van de bronnen. En ook om de onvoorziene zaken op te merken en mee te nemen, de zogenaamde ‘bijvangst’. Ik kijk dan ook met vol vertrouwen uit naar de audit waar ik als aspirant-auditor meega.”

 

Wit-Gele Kruis is een organisatie voor thuisverpleging die provinciaal georganiseerd is met een overkoepelende federatie. ©foto: Wit-Gele Kruis