Patrick Penders, PC Sint-Amandus

Het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus behaalde begin 2021 als eerste psychiatrisch centrum in België het internationaal erkende Qmentum Global deelaccreditatielabel voor de gespecialiseerde zorg die het biedt aan patiënten opgenomen in het cluster crisiszorg. Begin december 2022 vond de eerste ziekenhuisbrede accreditatie plaatst bij PC Sint-Amandus en behaalde het de Qmentum Global accreditatie op niveau Goud.

Patrick Penders, algemeen directeur, vertelt over hun ervaringen.

Continu verbeterproces.

12 oktober 2022

“Kwaliteitsvolle zorg leveren is een continu verbeterproces. Deze erkenning is een bevestiging van de expertise die de interdisciplinaire teams dagelijks inzetten. En het stelt ons in staat om opgedane kennis te delen binnen de andere afdelingen en blijvend in te zetten op innovatie en kwaliteit in de zorg”, aldus Patrick Penders.

Klik om afbeelding te downloaden

In stappen naar accreditatie toewerken.

“Het feit dat de afdelingen van de cluster crisiszorg deze audit zo goed hebben doorstaan, heeft een enorme boost en vertrouwen gegeven voor onze volgende stap: het behalen van accreditatie voor alle andere afdelingen van ons psychiatrisch ziekenhuis in het najaar van 2022.

Ik ben enorm trots op het compliment dat de auditoren gaven over onze zorgprofessionals: ’Op een krachtige en respectvolle manier ondersteunen zij patiënten die zich in soms zeer kwetsbare situaties bevinden’. Voor PC Sint-Amandus is dit een bevestiging van waar het centrum echt voor wil staan: ‘er zijn’ en ‘samen op weg gaan’ voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.”

 

Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus biedt mensen met een psychische kwetsbaarheid een gepersonaliseerde behandeling en begeleiding aan. Het ziekenhuis maakt deel uit van vzw Organisatie Broeders Van Liefde. ©foto: Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus