Nadja Vananroye, Wit-Gele Kruis Limburg

Wit-Gele Kruis Limburg behaalde in 2022 voor de tweede keer het internationale kwaliteitslabel voor haar patiëntgerichte zorg. Tijdens de audit, die tijdens de vierde coronagolf verliep, bleek dat de organisatie een sterke patiëntgerichte focus en toepassing van warme zorg kent.

Nadja Vananroye, algemeen directeur, vertelt waarom Wit-Gele Kruis Limburg kiest voor externe toetsing.

Warme en kwaliteitsvolle zorg.

7 februari 2022

“Het auditteam stelde vast dat er in onze organisatie echt gepraat en geluisterd wordt naar de patiënt. Indien zaken onduidelijk zijn, wordt eerst de patiënt en zijn omgeving bevraagd. Wij zijn enorm trots dat wij altijd en overal warme en kwaliteitsvolle zorg kunnen aanbieden.", vertelt Nadja Vananroye.

Klik om afbeelding te downloaden

"Een kwaliteitslabel geeft duidelijkheid".

 

"De overheid verplicht geen enkele zorgorganisatie om een bepaald kwaliteitslabel te behalen. Wij vinden dat een kwaliteitslabel, uitgereikt door een onafhankelijke instantie, duidelijkheid geeft. Wij weten aan welke normen wij moeten voldoen en de neuzen staan allemaal in dezelfde richting. Bovendien toont het label ook aan onze externe partners aan, zoals ziekenhuizen en andere zorgorganisaties, dat het Wit-Gele Kruis staat voor kwaliteitsvolle zorg. Hoe beter wij met onze partners kunnen samenwerken, hoe beter voor onze patiënten.

Een kwaliteitslabel is niet enkel goed voor onze patiënten die daardoor de garantie op kwaliteitsvolle zorg hebben, het werpt ook zijn vruchten af in crisistijd. In zo’n traject worden alle noodplannen, procedures en protocollen van de zorgorganisatie onder de loep genomen en beoordeeld op basis van veiligheid, kwaliteit en haalbaarheid. Of het nu gaat over medicatieveiligheid of het uitbreken van een pandemie. Doordat alles zo goed als klaar ligt, kan de zorgorganisatie snel schakelen bij een crisis zoals de coronapandemie. Als wij tijdens de crisis ons huis nog eerst op orde moesten krijgen, hadden wij kostbare tijd verloren”.

Wit-Gele Kruis is een organisatie voor thuisverpleging die provinciaal georganiseerd is met een overkoepelende federatie. ©foto: Wit-Gele Kruis