Bart Schepers, Zorggroep Sint-Kamillus

In december 2021 behaalde het Centrum voor psycho-neurologische revalidatie van personen met een niet aangeboren hersenletsel (Cerenah), samen met de instellingsbrede diensten van Zorggroep Sint-Kamillus, de Qmentum Global deelaccreditatie.

Bart Schepers, directeur Patiëntenzorg, vertelt waarom Zorggroep Sint-Kamillus is gestart met een deelaccreditatie.

Cultuur continue verbetering.

12 oktober 2022

“Dit internationaal erkende kwaliteitslabel garandeert dat onze patiënten kunnen rekenen op deskundige, kwalitatieve en veilige zorg én dat de organisatiecultuur gericht is op continue verbetering."

Klik om afbeelding te downloaden

Elke dag de kwaliteit van zorg verbeteren.

“Deze erkenning betekent veel voor ons, zeker na de afgelopen twee jaar met de coronapandemie, waarin de quarantaine- en isolatieregels een grote impact hadden op onze patiënten. Ik ben trots op de positieve houding en de enorme inzet van onze zorgprofessionals die elke dag de kwaliteit van zorg willen verbeteren en de patiëntveiligheid naar een steeds hoger niveau brengen.

Wij zijn gestart met Qualicor Europe om het accreditatietraject ook voor de andere doelgroepen binnen ons ziekenhuis voort te zetten. Uiteraard bouwen wij hierbij door op onze good practices van het afgelopen traject. En wij nemen de aanbevelingen uit het assessment op in onze verbetertrajecten. Wij zetten gemotiveerd onze inspanningen verder voort en blijven werken aan een organisatiecultuur die gericht is op continue verbetering.”

 

Zorggroep Sint-Kamillus is een voorziening voor geestelijke gezondheidszorg binnen de Broeders van Liefde met drie campussen. ©foto: Zorggroep Sint-Kamillus