Kwaliteit met het Hart in de Zorg

4 november 2020

Al meer dan 20 jaar staan wij voor kwaliteit. Eerst als NIAZ, nu als Qualicor Europe. Opgericht door mensen in de zorg voor mensen in de zorg. Daar ligt ons hart. Want mensen zorgen voor het verschil. Met de professional in de lead en de patiënt of cliënt als partner. Onze missie? Het verhogen van de kwaliteit van zorg om zo het leven van patiënten en bewoners steeds beter te maken. Dit doen wij door zorginstellingen te helpen met continu verbeteren. Zodat zij steeds de beste mogelijke zorg kunnen leveren.

Kwaliteit is geen toeval

Want kwaliteit is geen toeval. Zeker niet in de gezondheidszorg, het voorbeeld van een hoog-complexe, hoog-risico service-industrie. Kwaliteit is de optelsom van honderden individuele acties en interacties van mensen. Dat vraagt om een intelligent systeem waarin mensen iedere dag de juiste dingen kunnen doen. Waarin ze de ruimte krijgen om hun vak gemotiveerd met ‘eigen’-wijsheid uit te oefenen, houvast bij hun streven steeds beter te worden en vertrouwen dat ze daarin continu ondersteund worden.

Overzicht met oog voor details

Iedere zorginstelling is een lerend systeem met een grote, intrinsieke motivatie om steeds beter te worden. Het systematisch borgen en continu verbeteren van kwaliteit, in een steeds groter netwerk van zorgpartners en mogelijkheden, is een enorme opgave. Het helpt als je daarbij een partner hebt die overzicht combineert met oog voor detail. Die je begeleidt bij het vergroten van jouw verbeterkracht. Die zelf internationaal verankerd is en daardoor werkt met de best beschikbare kennis om steeds beter te worden. Die de kennis van zorginstellingen bijeen brengt en bruggen bouwt. Zodat we samen leren en inspireren.

Samen verbeteren verbeteren

“Improve constantly and forever”, aldus Dr. W. Edwards Deming. En doe dit door als één team te werken. Want samen zien we meer! De beste kwaliteit wordt door teams geleverd die goed samenwerken. Kwaliteit komt niet vanzelf en is altijd in ontwikkeling. Daarom werken wij graag met jou samen om het verschil te blijven maken, nu en in de toekomst. Wij luisteren graag naar wat voor jou belangrijk is, zodat we samen steeds beter kunnen worden. Neem je contact met ons op?

Hartelijke groet,

Dr. Ellen Joan van Vliet, CEO Qualicor Europe