Certificeren: ons Overstapassessment

Is jouw organisatie al gecertificeerd, bijvoorbeeld op basis van een HKZ- of ISO-normenkader, en wil je dat de kwaliteitszorg door kan ontwikkelen naar een volgend niveau, dan kan je de overstap maken naar ons programma. Of doorloop je bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg al ons programma, maar voor de thuiszorg nog niet? Dan is het overstapassessment voor je thuiszorg een logische stap om je hele organisatie dezelfde kwaliteitstaal te laten spreken. Het zorgt ervoor dat de overstap naar één assessmentprogramma voor je hele organisatie soepel verloopt.

Duurzame kwaliteitsgroei.

Het Overstapassessment geeft inzicht in hoe kwaliteit en veiligheid zijn geborgd in jouw organisatie. En laat je ook zien waarin je je nog verder kunt ontwikkelen om je cliënten iedere dag weer de beste zorg te kunnen bieden. Het is een solide basis voor duurzame kwaliteitsgroei in de zorg.

Wij doorlopen met elkaar de volgende stappen:

 1. Oriënterende zelfevaluatie
  Als eerste stap op weg naar een succesvol overstapassessment doe je een oriënterende zelfevaluatie. Door middel van gesprekken en tracers bepaal je aan de hand van de thema’s en criteria waar het al goed verloopt en waar nog verbeterpotentieel zit. Wij kunnen daarbij ondersteunen door interne auditoren op te leiden of een proefaudit uit te voeren, op maat van jouw wensen. Ook een cliëntveiligheidsplan als werkinstrument voor medewerkers, leidinggeven en managers is een onderdeel van deze fase.
 2. Actie- en verbetertraject
  Aan de hand van de uitkomsten van jouw interne audits en/of het verslag van de zelfevaluatie of de proefaudit maak je actieplan voor je organisatie. Je vaste senior adviseur van Qualicor helpt je op weg met zijn/haar kennis van het kwaliteitsmanagement en met goede voorbeelden. Ook brengen wij je in contact met collega-zorgorganisaties om goede voorbeelden met elkaar te kunnen delen.
 3. Bouwstenen van veiligheids- en verbetercultuur
  Continu verbeteren vraagt een andere manier van kijken en denken. In deze stap geven wij je handvatten en bouwstenen. Om zo de nieuwe manier van denken en doen te verwerken in werkwijzen en processen.
 4. Externe toetsing en certificaat
  Wij sluiten het traject af met een audit. Op basis van zelfattestatie, gesprekken en tracers kijken wij of je organisatie voldoet aan de relevante Qmentum Global criteria. Met het uitgebreide en beschrijvende verslag kan je aan de slag om verder door te bouwen aan je eigen kwaliteitssysteem.

Onze begeleiding.

Eén van onze senior adviseurs is je vaste aanspreekpunt. Hij of zij heeft ruime ervaring binnen jouw specifieke sector en weet wat voor de kwaliteitszorg van je organisatie belangrijk is. Jullie gaan samen aan de slag met het plan hoe je kwaliteitsmanagement vormgeeft, continu verbeteren inbedt in je organisatie en je voorbereidt op het assessment.

Ons team
Klik om afbeelding te downloaden

Peer review op waarderende wijze.

Externe toetsing van de zorg vraagt om kennis van de zorg. Onze externe toetsen baseren wij daarom volledig op peer review. Jouw organisatie krijgt bezoek van auditoren die zelf werkzaam zijn in jouw specifieke sector. Zij kennen de lokale zorgcontext en dus jouw uitdagingen, want zij staan er zelf ook voor. Vanuit een positieve dialoog gaan zij het gesprek aan; waar is een zorgprofessional trots op en waar ziet hij/zij verbeterkansen? Zo wordt een veilige en stimulerende omgeving gecreëerd.

Praktijkgericht door waarderend auditeren volgens de bedoeling van de norm

Praktijkgericht door waarderend auditeren volgens de bedoeling van de norm

Eén senior adviseur als vast aanspreekpunt en sparringpartner

Eén senior adviseur als vast aanspreekpunt en sparringpartner

Peer review: auditoren met kennis en ervaringen in jouw sector

Peer review: auditoren met kennis en ervaringen in jouw sector

Meer weten.

Wil je meer weten over dit assessment of heb je vragen? Vul je gegevens hiernaast in. Dan nemen wij contact met je op.