Jean Willem Barzay en Wendy Kappelhof, SEIN

SEIN, het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde, is de eerste organisatie in Nederland die ons accreditatieniveau Diamant heeft gehaald.

Jean Willem Barzay, voorzitter Raad van Bestuur, en Wendy Kappelhof, strategisch adviseur kwaliteit en veiligheid, vertellen waarom zij zich op dit niveau wilden laten toetsen.

 

Aantoonbaar verbeteren.

5 juni 2023

Jean Willem Barzilay, voorzitter Raad van Bestuur, vertelt: “Kwaliteit is bij ons een groot goed. Vanuit kwaliteitsprincipes wil je als organisatie zo goed mogelijk functioneren en aantoonbaar verbeteren. Wij willen de organisatie uitdagen: het is leuk om met elkaar beter te worden en je ergens in te onderscheiden.”

Klik om afbeelding te downloaden

"Diamant bleek inspirerend en haalbaar".

 

“Wij doen de externe toetsing voor onze bewoners, patiënten en leerlingen. Wij vinden wij het logisch dat je jezelf als expertisecentrum op het hoogste niveau laat toetsen en zo ook laat zien dat je met recht een expertisecentrum bent. Wij hebben daarom besloten om ons op niveau Diamant te laten toetsen. Tijdens de audit bleek dat kwaliteit in het DNA van onze medewerkers zit en Diamant inspirerend en haalbaar was”, aldus Wendy Kappelhof-Burghart, strategisch adviseur kwaliteit en veiligheid.

“Ook onze cliëntenraad is er blij mee”, vult Jean Willem aan. “Onze kernwaarden betrokken, deskundig en gedreven worden door hen gevoeld. En medewerkers zijn trots dat zij bij hét expertisecentrum op het gebied van epilepsie en slaap werken. Kwaliteit is onderdeel van ons dagelijkse werk, dat geldt voor alle medewerkers. Wij blijven kritisch naar onszelf kijken door continu te evalueren; leren van wat goed gaat, leren van fouten, zwakke schakels blijven versterken, wat kan beter? Wij blijven staan voor het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit van zorg voor iedereen die aan onze zorg is toevertrouwd.”

 

SEIN is het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. ©foto: SEIN