Vacature manager Marktontwikkeling en Academy (38 uur).

24 februari 2023

De sleutel tot succes is kwaliteit. Waar mensen zorgen voor het verschil. Wil jij duurzame kwaliteitszorg op de kaart zetten, binnen én buiten Vlaanderen? Ben jij een inspirerende manager met een allround zorgachtergrond? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw rol.

Onze organisatie is volop in beweging en heeft een nieuwe koers uitgezet. Wij borgen duurzame kwaliteitsontwikkeling in de zorg door samen met onze zorgorganisaties veiligheid, veerkracht en verbeterkracht te vergroten. Wij zoeken een deskundige en enthousiaste Vlaamse manager die verantwoordelijk wordt voor de marktontwikkeling en de Academy van Qualicor Europe.

Jij volgt de marktontwikkeling op de voet en weet de verwachtingen en noden van onze zorgorganisaties over de volle breedte van de zorg om te zetten naar een praktisch en prikkelend aanbod. Vanuit klantbehoefte en klantpartnerschap werken is jouw tweede natuur. Daarnaast ga je ons begeleidingsmodel en trainingsaanbod van de Qualicor Academy verstevigen en doorontwikkelen. Jij bent bekend met kwaliteitsmanagement, verandermanagement, externe toetsing en customer relationsmanagement. En je hebt een breed netwerk in de zorg, waaronder algemene ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen, thuisverpleging en langdurige zorg.

Je werkt nauw samen met de CEO aan wie je rapporteert en je collega MT-leden; de manager Assessments en de manager Financiën & Bedrijfsvoering. Je stuurt het team van Vlaamse senior adviseurs, de coördinator Academy en het accountteam aan. Je bent in staat jouw team en de overige collega’s mee te nemen in de nieuwe koers. Met je gedreven en coachende stijl van leidinggeven zorg je voor een optimale werkverdeling binnen het team, waarbij je iedereen in zijn of haar kracht zet. Je bent samenwerkingsgericht, hebt oog voor de verschillende belangen en stuurt op collectief resultaat.

Kortom, de manager Marktontwikkeling & Academy is een gevarieerde, uitdagende functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid. Vanuit jouw kennis en ervaring weet je als geen ander hoe je deze functie binnen onze organisatie verder vorm en inhoud kan geven. Je houdt van een ondernemende werkomgeving en vindt het leuk om als meewerkend voorman/-vrouw mee te bouwen aan onze mooie organisatie. Een hands-on mentaliteit is belangrijk. Wij zijn een relatief kleine organisatie en dat betekent automatisch dat jouw werkveld breed is.

De functie komt beschikbaar omdat onze huidige manager, mevrouw Iny DeWymmer, per 1 september 2023 Qualicor Europe na ruim 10 jaar verlaat en een nieuwe uitdaging aangaat.

Wat ga je doen?

 • Samen met het MT ben je verantwoordelijk voor het strategisch beleid en het verwezenlijken van de ambities vanuit onze nieuwe strategie. Jij hebt hierbij bijzondere aandacht voor Vlaanderen.
 • Je bent verantwoordelijk voor ons klantpartnerschap- en begeleidingsmodel.
 • Je onderhoudt contacten met zorgorganisaties en stakeholders in de zorg.
 • Je levert een bijdrage aan beoogde samenwerkingsrelaties met andere zorg- of maatschappelijke organisaties gericht op vernieuwing van zorg- en dienstverlening.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beleid en de innovatie van de Qualicor Academy.
 • Je kent de ins & outs van ons bedrijf, en dus begeleid je ook zorgorganisaties en auditteams.

Wie ben jij.

 • Een ervaren manager/directeur en strateeg, met de Vlaamse gezondheidszorg als werkterrein.
 • Je streeft voortdurend naar verbeteren en krijgt mensen hierin mee.
 • Je bent een pionier en ondernemer, én ook besluitvaardig en resultaatgericht
 • Je verbindt en daagt medewerkers op coachende wijze uit het beste uit zichzelf te halen.
 • Je ziet marktuitdagingen als kansen om onze werking en portfolio te verruimen en versterken.

Verder vragen wij:

 • Academisch werk- en denkniveau in de gezondheidszorg.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Ervaring met coachend leidinggeven.
 • Ervaring met kwaliteitsmanagement, zoals bijvoorbeeld integraal risicomanagement, lean management, externe toetsing en value-based healthcare.
 • Kennis van CRM/customer intimicacy en vorming/training/opleiding.
 • De Franse taal beheersen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Over ons.

Je komt te werken bij Qualicor Europe; wij staan al meer dan 20 jaar voor kwaliteit. Wij zijn opgericht door mensen in de zorg voor mensen in de zorg. Samen met onze aangesloten organisaties streven wij duurzaam borgen en continu verbeteren van kwaliteit na. Waarin mensen kunnen zorgen voor het verschil, nu en in de toekomst. Dit doen wij met een praktisch en inspirerend aanbod van onze Qualicor Assessments en Qualicor Academy. Qualicor Assessments begeleidt de uitvoering van onze assessmentprogramma’s en accreditatieaudits bij zorgorganisaties. Vanuit de Academy ondersteunen wij zorgorganisaties bij het ontwikkelen en borgen van integrale kwaliteitszorg en het vergroten van hun lerend vermogen. Wij organiseren begeleiding, trainingen en bijeenkomsten met als doel kennisdeling binnen het netwerk te bevorderen.

Onze organisatie bestaat uit een CEO, een managementteam, supportteam en team van Nederlandse en Vlaamse senior adviseurs. Samen met ruim 180 Qualicor Europe auditoren werken wij aan onze missie: het realiseren van duurzame ontwikkeling van kwaliteitszorg en verbeterkracht in de gezondheidszorg. Lees meer over ons op www.qualicor.eu.

Dit mag je van ons verwachten

Niet alleen onze relaties, maar ook onze collega’s verdienen het beste.

 • Een afwisselende voltijdsbaan met een marktconform salaris.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder een laptop, thuiswerkvoorziening, telefoon- en reiskostenvergoeding.
 • Een gedreven team, ieder met zijn eigen expertise en ervaring.
 • Vrijheid en regelvermogen om je eigen werk in te richten.
 • Een omgeving waarin je wordt uitgedaagd op professie en waar ruimte is voor ontwikkeling.

Meer informatie en solliciteren.

Voor vragen en meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met
dr. Ellen Joan van Vliet, CEO, via +31 30 23 30 380 of vanvliet@qualicor.eu.

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar vanvliet@qualicor.eu. Wij maken graag kennis met jou!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.