Mike Bardyn, AZ Zeno

In het voorjaar van 2023 heeft Mike Bardyn, toen diensthoofd Kwaliteit van AZ Zeno en nu senior adviseur Qualicor Europe, de training Startende Kwaliteitsmanager gevolgd.

Extra handvatten.

15 augustus 2023

“Bij AZ Zeno houd ik me bezig met strategisch, tactisch en operationeel kwaliteitsmanagement. Om die rollen te kunnen combineren had ik behoefte aan extra handvatten en daarom ben ik deze training gaan doen.”

Klik om afbeelding te downloaden

Grote meerwaarde.

“Ik was aangenaam verrast door de sessies. De trainers zijn ervaren en deskundig, zij weten hoe de (ziekenhuis)zorg in elkaar steekt. De theorie maakten zij heel concreet door voorbeelden uit hun eigen praktijkervaringen.

De sessies met deze experts en de grensoverschrijdende intervisie met de andere deelnemers hebben mij geïnspireerd en waren een grote meerwaarde. Doordat je samen dit traject doorloopt ontwikkel je een netwerk van mensen waar je nadien op terug kunt vallen”.

Vanuit vertrouwen en transparantie hebben alle deelnemers hun dilemma’s besproken. Dat heeft gezorgd voor inzicht, herkenning en steun bij elkaar. Ik mocht dit eveneens ervaren tijdens de individuele coaching sessies met Patrick Vandebroek als geweldige sparringpartner.”

Van training naar dagelijkse praktijk.

“De training heeft geholpen om binnen ons ziekenhuis te kijken naar wat we hebben, wat we willen veranderen en hoe we ernaartoe gaan. Daaruit is gekomen welke zaken we gaan implementeren en welke nog moeten wachten. Een aantal zaadjes vanuit de training staan al in de aarde en zijn aan het groeien, omdat ik denk dat die een verschil kunnen maken binnen AZ Zeno. Wij proberen elke dag kleine successen te boeken, want wij werken continu aan het verbeteren van onze kwaliteit van zorg voor de patiënt.”