Webinar 'Hoe beleven gebruikers en zorgprofessionals de kwaliteit van zorg in het woonzorgcentrum?'

Wat verwacht jij van het wonen en zorg in het woonzorgcentrum van de toekomst? Een toekomst met een uitdaging van meer (complexe) zorg, andere behoeften en minder mensen. Hoe zorg je met elkaar voor veiligheid en veerkracht? In ons gratis webinar voor woonzorgcentra in Vlaanderen delen we ontwikkelingen en geven onze visie. 

Waarom een webinar?.

18 april 2023

Zorgprofessionals willen iedere dag de beste zorg geven aan de bewoners. Wij willen dat zij voorbereid zijn om niet alleen vandaag, maar ook morgen, de best mogelijke woon- en zorgbeleving te geven aan bewoners en hun naasten. Waar zorgnoden, wensen en behoeften van bewoners sturend zijn. Waar zij zo lang mogelijk regie over hun leven voeren. En waar zij en zorgprofessionals een stem hebben aan de beleidstafel. 

Qualicor Europe ondersteunt woonzorgcentra met dit vraagstuk. We geven bestuurders, leidinggevenden en zorgprofessionals inzicht in wat bewoners en naasten ervaren en belangrijk vinden. En we laten in een gezamenlijk proces zien wat reeds als kwaliteitsvol wordt ervaren en wat er nog kan verbeteren in de dienstverlening. Zo stimuleren wij duurzaam borgen en verbeteren van persoonsgerichte ouderenzorg. 

Ben je directeur of kwaliteitsfunctionaris in een Vlaams woonzorgcentrum? En wil je meer weten over hoe wij samen met de woonzorgcentra werken aan de kwaliteit van morgen? Meld je dan aan voor ons gratis webinar geheel gewijd aan dit vraagstuk. 

Ons programma.

Ellen Joan van Vliet, CEO Qualicor Europe, deelt de ontwikkelingen op het vlak van kwaliteitsbeleving in de ouderenzorg. Zij vertelt hoe werken aan kwaliteit energie op de vloer geeft. En hoe Qualicor Europe, opgericht voor en door mensen in de zorg, al meer dan twintig jaar hieraan een bijdrage levert.

Kim Steeman, algemeen directeur Familieplatform, geeft haar visie op hoe actieve betrokkenheid van patiënten/cliënten en hun familie leidt tot betere zorgverlening en -beleving, én uitkomsten van zorg. Hoe zorg je ervoor dat naasten daadwerkelijk als partner worden betrokken in alle fasen van de zorgverlening? Hoe doe je dit op maat en naar behoefte?

Johan Demyttenaere, directeur WZC Rustenhove, legt uit waarom zij met vier woonzorgcentra voor externe accreditatie hebben gekozen, ondanks dat het niet verplicht is. "Wij zijn met elkaar in dialoog en intervisie gegaan om te kijken hoe wij ons kwaliteits-managementsysteem in de praktijk kunnen vormgeven. Qualicor heeft ons echt geholpen om te kijken waar wij de krachten nog meer kunnen bundelen." Lees zijn volledige verhaal op onze website.

Jill Hermans, directeur Zorg, Alexianen Zorggroep Tienen, vertelt waarom certificering goed aansluit bij de fase waarin haar organisatie zit. “De certificering, voor ons in 2024, is niet ‘het’ doel. Het proces dat wij met elkaar doorlopen, is veel belangrijker. En Qualicor ondersteunt ons daarin niet alleen, maar biedt ook veel ruimte in tijd en invulling." Lees haar volledige verhaal op onze website.

Iny DeWymmer, manager Marktontwikkeling Qualicor Europe, legt uit hoe wij ons aanbod afstemmen op de specifieke situatie van uw organisatie. Of u nu start met het inrichten van kwaliteitsmanagement, wilt verder bouwen op een bestaand fundament of overstapt vanuit een ander kwaliteitsmodel.
Geen ‘one size fits all’ benadering, maar maatwerk mét behoud van de waardevastheid van een onafhankelijke externe toetsing.

Praktische informatie.

Datum
dinsdag 18 april 2023

Tijd
13:00 - 14:00 uur

Doelgroep
Directeuren en kwaliteitsfunctionarissen Vlaamse ouderenzorg.

Deelname
Op uitnodiging. Heb je geen uitnodiging ontvangen? Vraag deze dan hieronder aan.

Aanvragen uitnodiging.

Als je in het veld Bericht 'Uitnodiging webinar ouderenzorg van de toekomst' invult, dan is dit voldoende.