Marc Geboers versterkt managementteam

Met ingang van 1 april 2022 treedt dr. Marc Geboers (1961) toe tot het managementteam van Qualicor Europe als manager voor Vlaanderen. Hij neemt ruime ervaring binnen het Belgische zorglandschap mee vanuit zijn rol als arts en diverse directiefuncties.

Nieuwe koers
In de nieuwe koers van Qualicor Europe staat duurzaam borgen van kwaliteit in de praktijk centraal. Een koers die in 2020 zorgvuldig is uitgezet door te luisteren naar de aangesloten zorgorganisaties. Qualicor Europe sluit met zijn werking aan bij de wereld van de zorgprofessionals. De plek waar kwaliteit tot stand komt. Dr. Ellen Joan van Vliet, CEO: “Daarom zijn wij verheugd een kwaliteitstenor als Marc toe te voegen aan ons team. Hij verstaat de professional en de bestuurder”. Guy Peeters, voorzitter Raad van Toezicht, vult aan: “Wij kijken uit naar zijn komst. Zijn kennis en ervaring sluiten perfect aan bij onze strategie”.

Kwaliteitsevolutie
Marc geeft aan zeer te geloven in het nieuwe kwaliteitsconcept van Qualicor Europe. “In mijn rol als externe auditor (sinds 2007) heb ik ervaren hoe Qualicor continu vinger aan de pols houdt in de kwaliteitsevolutie. De dynamiek die daarin zit en hoe de organisatie zich steeds aanpast aan het veranderende auditlandschap spreken mij zeer aan. Met mijn kennis en ervaring van de Vlaamse gezondheidszorg wil ik in deze rol graag een bijdrage leveren aan het verhogen van kwaliteit bij zorgorganisaties en bij ziekenhuizen in bijzonder”. Marc start met het organiseren van een kwaliteitsprogramma voor medisch specialisten en directies: Hoe houd je zelf regie op jouw kwaliteit?

Loopbaan.

Marc is cardioloog van opleiding met onder meer een specialisatie in ziekenhuisbeleid en -management. Van 2002 tot 2010 was hij medisch directeur, van AZ Maria Middelares / AZ Nikolaas. Vervolgens was hij algemeen directeur van Sint-Franciskusziekenhuis en algemeen medisch directeur van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. Sinds 2016 was hij directeur algemene en revalidatieziekenhuizen bij Zorgnet-Icuro.