Bouwen van een fundament

Je wilt werken aan kwaliteit en veiligheid in jouw organisatie en weet niet goed waar je moet beginnen? Misschien zie je door de bomen het bos niet meer? Wij wel. Met ons opstapmodel heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de basis van kwaliteitsmanagement. Of wil je juist weten in welke fase van kwaliteitsontwikkeling je organisatie zich bevindt? Of wil je ervaren hoe een assessment van ons verloopt? Maak dan gebruik van een proefaudit.

Op deze manier integreren wij samen kwaliteit en veiligheid in kleine stappen in jouw werkwijzen. Zo bouw je een stevig fundament op. Boom voor boom.

 

 

Eigenaarschap en betrokkenheid.

Soms is de stap naar een standaard assessment te groot. De deelaccreditatie of ons opstapmodel is dan een goede eerste stap. Met deze startmodellen bieden we een praktijkgericht instrument en kader. We gebruiken daarvoor ons internationale normenkader Qmentum Global. Zo kun je steeds zien hoe ver je bent.

Klik om afbeelding te downloaden

Kwaliteit in beeld.

Het opstapmodel geeft je inzicht in de mate waarin kwaliteit en veiligheid zijn geborgd in jouw organisatie. Het brengt kwaliteit in beeld. Om van daaruit tot eerste afspraken en werkwijzen te komen die het verbeteren gaan verbeteren.  

Klik om afbeelding te downloaden

Van groot tot klein.

Het opstapmodel is voor organisaties voor wie een standaard assessment nog een te grote stap is. We hebben dit model in eerste instantie ontwikkeld voor de langdurige zorg, maar breiden dit nog uit naar andere sectoren in de zorg. Ook kleinere organisaties kunnen dan hiervoor bij ons terecht. 

Klik om afbeelding te downloaden

Trapsgewijs naar resultaat.

Zodra je start, word je begeleid door een van onze senior adviseurs. Deze persoon is je vaste aanspreekpunt voor iedere stap in het proces.  

Ons opstapmodel bestaat uit 4 verschillende stappen.

Ons opstapmodel bestaat uit 4 verschillende stappen.

  1. [Fit gap analyse] We beginnen met een analyse. Samen kijken we naar de kwaliteit en veiligheid binnen je organisatie. We bepalen het gewenste resultaat en de route daarnaartoe.
  2. [Coaching opzet verbetertraject] Wanneer het duidelijk is hoe je kwaliteit en veiligheid beter kunt borgen in je werkwijzen, stellen we samen met jou een coachingsplan op. Zo helpen we de medewerkers zelf om eigenaar te zijn van gemeenschappelijke kwaliteitsdoelen.
  3. [Bouwstenen van veiligheids- en verbetercultuur] Continu verbeteren vraagt een andere manier van kijken en denken. In deze stap geven we je handvatten en bouwstenen. Om zo de nieuwe manier van denken en doen te verwerken in werkwijzen en processen.
  4. [Assessment en accreditatiestatus] We sluiten het traject af met een audit. Op basis van zelfattestatie, (digitale) interviews en tracers kijken we of je voldoet aan de voor jouw organisatie relevante Qmentum Global criteria.

Eerste stap naar verder verbeteren.

Ons opstapmodel geeft je een goed beeld van de huidige staat van kwaliteit en veiligheid in je organisatie.
En laat je ook zien waar je nog verder in kunt ontwikkelen om je cliënten iedere dag weer de beste zorg te kunnen bieden. Om steeds beter te worden. Het is een solide basis om op door te bouwen naar de volgende fase van assessments.

Proefaudit.

Wil je weten in welke fase van kwaliteitsontwikkeling je organisatie zich bevindt? Of wil je ervaren hoe een assessment van ons verloopt? Maak dan gebruik van een proefaudit. De inhoud bepalen wij samen, voor een perfecte aansluiting op jullie behoeften.

Zo bieden wij bijvoorbeeld ook een proefaudit op informatiebeveiliging en op medicatiemanagement en toepassing medicatiebeleid.

Wanneer is dit handig?

Een proefaudit is handig wanneer je een nieuw zorgpad of een complex proces start. Of bijvoorbeeld na een nieuwbouwproject. Een proefaudit helpt bij het maken van keuzes in het verbeterproces.

Meer weten? Of sparren of een proefaudit handig is voor jullie situatie? Bel ons gerust. Wij denken graag mee en maken alles op maat.