Startende kwaliteitsmanager

Tijdens onze training Startende kwaliteitsmanager maak je kennis met de verschillende onderdelen van integrale kwaliteitszorg binnen een zorgorganisatie. Je leert hoe je deze kennis kan toepassen bij het opzetten en onderhouden van het kwaliteitssysteem binnen jouw organisatie. Na de training heb je inzicht in jouw rol als kwaliteitsmanager en heb je een kwaliteits- en veiligheidsplan voor jouw organisatie opgesteld.


Doelgroep

Training voor nieuwe kwaliteitsadviseurs, kwaliteitsmanagers en instellingscontactpersonen

Tijdens de training leer je hoe je:

  • Invulling geeft aan jouw rol binnen integrale kwaliteitszorg.
  • Werkt met de onderdelen van een kwaliteitssysteem.
  • Principes van persoonsgerichte zorg verwerkt in het kwaliteitssysteem.
  • Een pati├źntveiligheidsplan opzet.
  • Werkt met een intern toetsingssysteem.
  • Basisprincipes van persoonsgerichte zorg toepast in het kwaliteitssysteem.
  • Integraal risicomanagement opzet.
  • Aan de slag gaat en continu verbetert met de PDCA.
Wat je leert in onze trainingen, is direct toepasbaar in de praktijk

Wat je leert in onze trainingen, is direct toepasbaar in de praktijk

Na iedere training heb je een individuele coaching sessie

Na iedere training heb je een individuele coaching sessie

Trainers afkomstig uit specifieke zorgsectoren en op de hoogte van actualiteiten binnen jouw context

Trainers afkomstig uit specifieke zorgsectoren en op de hoogte van actualiteiten binnen jouw context

Programma en aanpak.

Deze training richten wij in de eerste plaats op onze relaties. Heb je geen samenwerkingscontract met ons, maar wil je wel graag deze training volgen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en dan bespreken wij wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Maatwerk
Voorafgaand aan de training neemt onze trainer contact met je op om jouw persoonlijke doestellingen en motivatie af te stemmen.

Het programma bestaat uit zeven dagdelen training en zes individuele coaching sessies. Je bereidt zelf iedere trainingsdag voor via een opdracht die je van ons mee krijgt. Uiteraard zorgen wij er voor dat deze opdracht aansluit bij de actualiteit van jouw organisatie. Tussen de trainingsdelen nemen wij contact met je op. In deze individuele coaching sessies bespreken wij jouw leerdoelen. En wij nemen samen door hoe je de onderdelen van integrale kwaliteitszorg uitwerkt in jouw zorgorganisatie. Hiervoor krijg je speciale opdrachten. Door de opdrachten en coaching sessies leer je de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen.

In ieder trainingsdeel staat een onderdeel van kwaliteitsmanagement centraal. Elke trainingsdag bestaat uit een afwisseling van theorie en oefeningen voor bewustwording. Via sessies in subgroepen leer je vanuit diverse invalshoeken te kijken naar integrale kwaliteitszorg. Centraal tijdens de training staat het leren van elkaar en van elkaars ervaringen. Dit doe je door feedback aan elkaar te geven in de subgroepen en tijdens de plenaire terugkoppelingen.

Data en locatie
Ieder voor- en najaar organiseren wij deze training. De eerstvolgende training start op maandag 31 januari 2022 en eindigt op donderdag 7 juli 2022. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of deze training bij jou past.

Vier trainingsdelen zijn op locatie en drie trainingsdelen vinden online plaats. Als de COVID-maatregelen een bijeenkomst niet mogelijk maken, dan organiseren wij alle trainingsdagen online. Zo zorgen wij ervoor dat de training altijd kan doorgaan.

Interesse of aanmelden.

Wij gaan graag met je in gesprek of deze training aansluit op jouw persoonlijke leerdoelen en behoeften. Laat je contactgegevens hier achter, met de naam van de training in het Bericht-veld, en wij nemen contact met je op.